Summer School: Gasvormige brandstof module GI (met CERGA)

€ 1365.00 incl.
€ 1128.10 excl. BTW

Summer School: Gasvormige brandstof module GI (met CERGA)

Door een vernieuwde regelgeving is het verplicht om centrale verwarmingsinstallaties op gas (aardgas, butaan, propaan) 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven. Deze inspecties zullen leiden tot een snellere vervanging van verouderde en energieverspillende installaties door ketels met betere energieprestaties. Enkel erkende technici gasvormige brandstoffen mogen deze keuring uitvoeren. Om de vijf jaar moet elke installateur deze erkenning vernieuwen.

Deze opleiding is verplicht voor iedere installateur en/of technicus die het erkenningsnummer voor onderhoud en herstellingen van premix en niet premix gastoestellen bij de overheid wil aanvragen.

In de eerste module is 100% aanwezigheid verplicht. Instappen na les 1 is dus niet mogelijk.

€ 1365.00 incl.
€ 1128.10 excl. BTW

In detail

Naar aanleiding van de inwerkingtreding van VLAREM-trein 2013 op 4 oktober 2014, werden de erkenningen G1, G2 en G3 heringedeeld: G1 en G2 werden samengevoegd in GI, G3 werd GII. Technici die erkend zijn voor G1 en G2 zijn voortaan erkend als technicus GI en hoeven geen bijkomende opleiding te volgen. Technici die ook erkend zijn voor G3 zijn voortaan erkend als technicus GII en hoeven geen bijkomende opleiding te volgen. Technici die enkel erkend zijn voor G1, maar niet voor G2, hebben tot 1 september 2015 de tijd om de erkenning voor de module G2 te behalen. Zij worden vervolgens van rechtswege erkend als technicus GI. Indien de erkenning voor de module G2 niet voor deze datum behaald wordt, zal de erkenning voor de module G1 vervallen.

In deze opleiding bieden wij u tevens de CERGA opleiding aan. CERGA is een keurmerk. Wie het CERGA-label draagt onderscheidt zich van de niet CERGA-installateurs en toont zijn/haar meerwaarde op het vlak van technische expertise en verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Opgelet: voor deze module moet je minstens 10 van de 12 lessen aanwezig zijn om te kunnen deelnemen aan het examen.

Val je als werkgever onder het PSC 149.01? Neem dan zeker contact op met Volta! Volta betaalt immers een premie tot € 15,50 per uur wanneer je je arbeider een erkende opleiding laat volgen en je beantwoordt aan de voorwaarden. Meer info? www.volta-org.be, 02 476 16 76 of contacteer je regionaal adviseur!

Deze opleiding is erkend door Constructiv Hierdoor heb je recht op een sectorpremie. Voor een avondopleiding ontvang je maximum 250 € en voor een zaterdagopleiding 50 €per gevolgde zaterdag. meer info vind je op www.constructiv.be

In het kader van uw erkenning Gas of Vloeibare brandstoffen zullen volgende persoonlijke cursistgegevens aan het Vlaams Departement Leefmilieu, Natuur en Energie ( LNE ) worden bezorgd: naam en voornaam, adres, rijksregisternummer, geboortedatum en - plaats, ondernemersnummer, GSM nummer, e-mailadres, opleidingsinstelling en type opleiding

Deze opleiding is verplicht voor iedere installateur en/of technicus die het erkenningsnummer voor onderhoud en herstellingen van premix en niet premix gastoestellen bij de overheid wil aanvragen.

Deze opleiding geeft recht op verhoogde steunmaatregel KMO-portefeuille.  Kleine ondernemingen krijgen 45%, middelgrote 35%.

Deze opleiding bestaat uit 3 modules:

  1. Wetgeving Vlaanderen + Verwarmingsaudit <= 100kw  16 lesuren +4 uur examen (100 % aanwezigheid vereist )
  2. Normen en Veiligheidseisen voor huishoudelijke gasinstallaties ( CERGA )   48 lesuren + 4 uur examen (80 % aanwezigheid vereist)
  3. GI 56 uren +8 uren examen

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1128.10 excl. BTW
€ 1365.00 incl.
+ Handboeken
€ 130.19 excl. BTW
€ 138.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1258.29 excl. BTW
€ 1503.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00291 / ODB-Z00324
  • Officiële opleidingsnaam : Normen en Veiligheidseisen voor huishoudelijke ODB-Z00324 / Technicus gasvormige brands ODB-Z00291
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Duurzaamheid - Energie-efficiëntie

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 1006.63
  • KO** € 880.80

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Richard
Ectors

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.