EPB Verslaggever: Verlichting in niet-residentiële gebouwen (Vrije vorming)

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

EPB Verslaggever: Verlichting in niet-residentiële gebouwen (Vrije vorming)

Met de strenger geworden E-peil-eisen is de impact van verlichting op het E-peil van een niet-residentieel gebouw steeds groter. Het belang van de juiste keuze verlichtingsarmaturen is erg groot, en als EPB-verslaggever dien je bij aanvang van het project (in de vooraf berekening) een aanname doen waarmee de bouwheer de juiste keuzes kan maken.

Deze opleiding geeft recht op verhoogde steunmaatregel KMO-portefeuille.  Kleine ondernemingen krijgen 45%, middelgrote 35%.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Alle erkende verslaggevers moeten jaarlijks permanente vorming volgen.

De permanente vorming telt per persoon en niet per firma of registratie.

Uitzonderingen

Een kandidaat-verslaggever die net de basisopleiding tot verslaggever afwerkte, moet in het kalenderjaar waarin hij slaagt voor het examen van de basisopleiding, geen permanente vorming volgen: geen vrije inhoud en geen verplichte inhoud.
In het uitzonderlijke geval van bewijsbare overmacht (bijvoorbeeld: een langdurige ziekte) kunt u tegenargumenten en bewijsstukken indienen bij het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap, op het ogenblik dat het agentschap u laat weten dat u onvoldoende permanente vorming volgde.

Erkende EPB verslaggevers

De vorming wordt gegeven aan de hand van een theoretische toelichting van de geldende rekenmethode en vervolgens via enkele concrete oefeningen.

In deze vorming bekijken we:

 • welke rekenmethode gehanteerd wordt bij het bepalen van het energieverbruik van verlichting in niet-residentiële gebouwen;
 • welke armaturen wel/niet ingerekend moeten worden;
 • welke parameters bepalen of een verlichtingsarmatuur al dan niet efficiënt is. We vergelijken enkele voorbeeldarmaturen.
 • hoe je gefundeerd advies geeft bij je vooraf berekening zodat de bouwheer weet waar hij/zij aan toe is;
 • enkele concrete cases:
  • kantoorgebouw
  • handelsruimte
  • hotel

   

   

   

Kmo-portefeuille

Thema: Duurzaamheid - Energie-efficiëntie

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.