SyntraPXL doneert lesmateriaal aan overstroomde scholen in Wallonië

2 years 5 months geleden

Wie denkt dat de problemen van de overstromingen eerder dit jaar al opgelost zijn, is mis. Maanden na de zware watersnood blijven veel Waalse scholen kampen met een tekort aan lesmateriaal. SyntraPXL kwam in contact met scholengroep Athenée Royal Verdi en schoot meteen in actie. Er werden honderden tafels, stoelen en andere benodigdheden verzameld en naar de getroffen scholen in Verviers en Pepinster gebracht. Een geslaagde actie want de leerkrachten en leerlingen namen de dag van de levering al meteen de materialen in gebruik.

Veel Waalse scholen hadden zich de start van het schooljaar anders ingebeeld. Zo ook het Athenée Royal Verdi die door de overstromingen veel van haar lesmateriaal zag verdwijnen. Ex T2-collega André Jodogne trok als vrijwilliger de taalgrens over, zag de situatie en kwam bij SyntraPXL aankloppen voor hulp. “Als je in de zwaarst getroffen gebieden aankomt, zie je de ravage van de overstromingen nog steeds duidelijk. Heel wat mensen en organisaties kunnen hulp gebruiken, waaronder ook enkele scholen in Verviers en Pepinster. Ik wist meteen de ideale partner om hiervoor aan te spreken, SyntraPXL!”

Veel handen maken licht werk

Met verschillende campussen in Limburg, heeft SyntraPXL een uitgebreide infrastructuur ter beschikking. Toen directeur Dirk Vanstipelen op de hoogte kwam van dit verhaal, twijfelde hij geen seconde om in actie te schieten: “Als opleidingsverstrekker begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk een goede infrastructuur is. We leven mee met de situatie in Wallonië en we zagen in dit verhaal de ideale kans om ons steentje bij te dragen. We verzamelden daarom zoveel mogelijk lesmateriaal om AR Verdi verder te helpen.”

Dankzij vrijwilligers werd de logistieke uitdaging om al deze spullen naar de getroffen scholen te krijgen een licht karwei. Heel wat docenten en medewerkers van SyntraPXL, samen met medewerkers van AR Verdi, staken hun handen uit de mouwen om verschillende vrachtwagens in te laden. Onverwacht kwam er nog extra hulp vanuit de Limburgse verhuisfirma DAC NV. Toen ze hoorden waarvoor ze werden ingeschakeld, boden zij meteen gratis transport aan om de materialen tot in Wallonië te krijgen. En zo werken twee Limburgse partners samen om een Waalse scholengroep uit de nood te helpen.

Dankbare gezichten

Eenmaal aangekomen, werden de lesmaterialen enthousiast onthaald door een klein leger studenten en leerkrachten. Zij hielpen met plezier de vele stoelen en tafels uitladen en namen ze zelfs meteen in gebruik. De dankbaarheid bij AR Verdi is groot. Zij bekijken nu zelf verder hoe ze alle spullen over hun getroffen scholen verdelen. Dirk Vanstipelen blikt alvast tevreden terug op de actie: “We zijn blij dat we op deze manier honderden leerlingen en leerkrachten een betere lesomgeving kunnen bieden. Daarnaast houden we hier een goed contact aan over met deze Waalse scholengroep en volgen we de situatie verder op als ze nog extra materiaal nodig hebben.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

hoeveel ga ik verdienen
Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?