SyntraPXL doneert lesmateriaal aan overstroomde scholen in Wallonië

1 jaar 11 maanden geleden

Wie denkt dat de problemen van de overstromingen eerder dit jaar al opgelost zijn, is mis. Maanden na de zware watersnood blijven veel Waalse scholen kampen met een tekort aan lesmateriaal. SyntraPXL kwam in contact met scholengroep Athenée Royal Verdi en schoot meteen in actie. Er werden honderden tafels, stoelen en andere benodigdheden verzameld en naar de getroffen scholen in Verviers en Pepinster gebracht. Een geslaagde actie want de leerkrachten en leerlingen namen de dag van de levering al meteen de materialen in gebruik.

Veel Waalse scholen hadden zich de start van het schooljaar anders ingebeeld. Zo ook het Athenée Royal Verdi die door de overstromingen veel van haar lesmateriaal zag verdwijnen. Ex T2-collega André Jodogne trok als vrijwilliger de taalgrens over, zag de situatie en kwam bij SyntraPXL aankloppen voor hulp. “Als je in de zwaarst getroffen gebieden aankomt, zie je de ravage van de overstromingen nog steeds duidelijk. Heel wat mensen en organisaties kunnen hulp gebruiken, waaronder ook enkele scholen in Verviers en Pepinster. Ik wist meteen de ideale partner om hiervoor aan te spreken, SyntraPXL!”

Veel handen maken licht werk

Met verschillende campussen in Limburg, heeft SyntraPXL een uitgebreide infrastructuur ter beschikking. Toen directeur Dirk Vanstipelen op de hoogte kwam van dit verhaal, twijfelde hij geen seconde om in actie te schieten: “Als opleidingsverstrekker begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk een goede infrastructuur is. We leven mee met de situatie in Wallonië en we zagen in dit verhaal de ideale kans om ons steentje bij te dragen. We verzamelden daarom zoveel mogelijk lesmateriaal om AR Verdi verder te helpen.”

Dankzij vrijwilligers werd de logistieke uitdaging om al deze spullen naar de getroffen scholen te krijgen een licht karwei. Heel wat docenten en medewerkers van SyntraPXL, samen met medewerkers van AR Verdi, staken hun handen uit de mouwen om verschillende vrachtwagens in te laden. Onverwacht kwam er nog extra hulp vanuit de Limburgse verhuisfirma DAC NV. Toen ze hoorden waarvoor ze werden ingeschakeld, boden zij meteen gratis transport aan om de materialen tot in Wallonië te krijgen. En zo werken twee Limburgse partners samen om een Waalse scholengroep uit de nood te helpen.

Dankbare gezichten

Eenmaal aangekomen, werden de lesmaterialen enthousiast onthaald door een klein leger studenten en leerkrachten. Zij hielpen met plezier de vele stoelen en tafels uitladen en namen ze zelfs meteen in gebruik. De dankbaarheid bij AR Verdi is groot. Zij bekijken nu zelf verder hoe ze alle spullen over hun getroffen scholen verdelen. Dirk Vanstipelen blikt alvast tevreden terug op de actie: “We zijn blij dat we op deze manier honderden leerlingen en leerkrachten een betere lesomgeving kunnen bieden. Daarnaast houden we hier een goed contact aan over met deze Waalse scholengroep en volgen we de situatie verder op als ze nog extra materiaal nodig hebben.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
burn-out stress
Artikel

“Dé reden voor het toenemende aantal burn-outs? Onze smartphone”

Artikel

SyntraPXL en Liantis leiden samen accountants op

Liantis ondersteunt ondernemende mensen. SyntraPXL biedt opleidingen aan. Twee partijen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben, wisten toch een duurzame samenwerking op te zetten. Eentje waar zowel Liantis als SyntraPXL veel baat bij heeft!

Artikel

Burn-out begrijpen en aanpakken: 3 cruciale opleidingen

Burn-out is een steeds vaker voorkomend probleem in onze snel veranderende en veeleisende wereld. Het aantal gevallen van burn-out stijgt jaarlijks, en er is een dringende behoefte aan professionele begeleiding om mensen zowel preventief als curatief te ondersteunen​​. Hier bespreken we drie unieke opleidingen, elk met een specifieke focus en aanpak om dit groeiende probleem aan te pakken.

Artikel

Zoals het klokje bij SyntraPXL tikt …

De opleiding horlogemaker – hersteller gooit hoge ogen. Al vier cursisten slaagden na het behalen van hun diploma voor het examen van tophorlogemerk Omega. Een van hen is Koen Vanwyngaerden, die zichzelf met een score van meer dan 80% nu tot de beste horlogemakers van de Benelux mag rekenen.

Artikel

De weg naar geluk

TV Limburg zond dit jaar zes afleveringen van ‘De weg naar geluk’ uit. Het programma brengt warme verhalen over mensen die aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen. Je ontdekt hier hoe SyntraPXL daar op een waardevolle manier aan heeft bijgedragen.

Artikel

Chocolatier Jolien hoort sinds dit jaar bij de beste van België