“Philippe baat nu samen met zijn vrouw ‘Camembière’ uit. “We zijn een kaaswinkel die zich specialiseert in het combineren van kazen met bieren in plaats van de traditionele combinatie met wijnen.” Partner Mieke Foubert is de kaaskenner, Philippe ging in sneltempo bijstuderen: kaasmeester in zijn eigen regio en tegelijk bij SYNTRA Hasselt een opleiding zytholoog. Of zeg maar: biersommelier.
Philippe Wegman beleeft zijn droom en wordt biersommelier
Al van jongs af aan zat het al in zijn achterhoofd: een eigen kaaswinkel. Maar Philippe Wagman (53) uit Aartselaar werd industrieel ingenieur. “Dat beroep heb ik met veel plezier gedaan. En toch ben ik uiteindelijk achter mijn droom aangegaan. Ook al was het een heel grote stap.”
Brouwen
“Ik ben blij dat ik de opleiding gedaan heb, ze heeft een hoog niveau. Ik zat niet in die wereld, dankzij SYNTRA kreeg ik enorm veel bagage en vandaag kan ik met iedere brouwer spreken met de nodige kennis van zaken. De opleiding duurde twee jaar, met in het eerste jaar brouwtechnieken. Dat was echt wel zwaar, je moest ook zelf gaan brouwen. Het is de bedoeling dat Camembière in de nabije toekomst een eigen bier zal uitbrengen. Dat zat al sinds het begin in mijn hoofd, we zijn nu al drie jaar bezig met de ontwikkeling.” Mieke heeft al 30 jaar ervaring in de verkoop van kazen. Een groot pluspunt als je een nieuwe winkel wil beginnen. Ook de combinatie met bieren is al een hit gebleken. “Er is steeds meer interesse”, beaamt Philippe. “We hebben veel klanten die komen voor speciale combinaties. Ze zijn blij met onze begeleiding en uitleg.”
SyntraPXL Blog
Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL
Naar alle artikels