Nog meer weten? Word Tequila expert met onze horeca-opleidingen.
Top 10 van weetjes over Tequila
We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

Wanneer Mexicanen zout en limoen bij hun drankje nuttigen gaat het over margaritas.
Velen denken dat Tequila van de cactusplant gemaakt wordt, niets is minder waar. De Agave plant is familie van de lelie en niet van de cactus.
Mezcal is gedistilleerd van Agave en Tequila van de blauwe Agaveplant, deze is aan een bepaalde streek gekoppeld en mag ook alleen daar geproduceerd worden.
Mezcal kan gemaakt worden van verschillende soorten Agaveplanten. Bij Tequila is dit niet het geval. Tequila moet minstens 51% blauwe Agave bevatten en liefst 100%. Tequila die uit minder dan 100% blauwe Agave bestaat wordt 'gemixt' genoemd.
Tequila is gemaakt van het hart van de blauwe Agaveplant en kan tot 90 kg wegen.
In Mezcal worden wormen gebruikt om de aanwezigheid van Agave aan te tonen. Daarnaast zou het beestje ook extra smaak aan het product geven.
Tequila van het gebergte ten noorden van Guadalajara smaakt bijvoorbeeld fruitiger dan die van in de vallei.
De planten worden met de hand uitgekozen en geoogst. Ook andere delen van de productie worden met de hand gedaan.
Tequila verkrijgt meer kleur door rijping, maar soms worden er ook kleurstoffen aan toegevoegd.
- Blanco : niet gerijpt en gebotteld binnen de twee maanden na distillatie
- Reposado : tussen 2 en 12 maanden gerijpt
- Anejo : 1 tot 3 jaar gerijpt in eiken vaten
SyntraPXL Blog
Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL
Naar alle artikels