Mode-expo

8 years 1 month geleden

Onze docenten en cursisten van de modeopleidingen hebben de handen uit de mouwen gestoken om een volledig nieuw concept op poten te zetten voor onze Modehappening.

Geen modeshow dit jaar, wel een mode-expo. Hier bewonder je niet enkel de collecties van onze cursisten, maar hele installaties, van inspiratiebron en ontwerp op papier tot afgewerkte collectie. 

Niet alleen maak je kennis met deze aanstormende talenten. Je krijgt een perfect beeld van wat er zich een jaar lang achter de schermen van een modeschool afspeelt en welke stappen ondernomen worden om tot een verbluffend eindresultaat te komen.

Ook de cursisten van het laatste jaar kinderkleding, dameskleermaker en textielontwerper tonen een sterk staaltje handwerk. In campus Tongeren zijn het de schoenontwerpers en marokijnbewerkers die hun collectie aan jullie voorstellen.

Wij zijn alvast razend benieuwd naar het resultaat, jij ook? Kom dan zeker een kijkje nemen op onze mode-expo op 28 mei 2016, deze vindt plaats in campus Hasselt van 13-16 uur, samen met de infodag. Informatie verzamelen en praten met docenten van andere opleidingen is dus ook mogelijk. 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

Instant succes: 10 tips voor het starten van een online fashionshop

Nieuws

Ingenieur Yves Willems is docent lingerie- en korsettenmaker

HASSELT - SYNTRA Hasselt heeft al een stevige ervaring opgebouwd met de opleiding Lingerie- en Korsettenmaker. Naast deze opleiding met de klemtoon op het functionele aspect start in september de nieuwe opleiding met de focus op modieuze designs: ontwerper lingerie en korsetterie.

Nieuws

JBC wil elke medewerker laten groeien

Modebedrijf JBC uit Houthalen werkte al verschillende keren samen met SYNTRA. Deze keer koos het voor een opleidingsaanbod op maat, specifiek ontworpen volgens de behoeften van JBC.

Nieuws

Bouwkundig ingenieur ontwerpt perfecte beha

Vaak vallen vrouwen met een kleine of juist heel grote behamaat uit de boot. Onze docent (opleiding lingerie-korsettenmaker) Yves Willems helpt deze vrouwen uit de nood. Op vraag van het UZ Gasthuisberg ontwierpen bouwkundig ingenieur Yves Willems en zijn vrouw Petra een hele reeks nieuwe behamaten.

Een 20-tal nieuwe maten kwamen tot stand door analyse van de borstafmetingen van duizenden vrouwen. Yves en Petra kregen hierbij hulp van het innovatiecentrum, IWT en KULeuven.

Technisch zijn de beha's een groot succes. Ze verminderen de belasting van nek en schouders met maar liefst 70%. De commercialisatie was echter een heel ander paar mouwen. Traditionele lingeriewinkels willen het product niet verkopen omdat de winstmarges te klein zijn.

Gelukkig biedt het internet een oplossing en kunnen de klanten rechtstreeks bij Yves en Petra terecht op hun webwinkel.

Nieuws

Docente textielontwerper creëert wereldwijd collector's item

Docente Sofie Hermans (textielontwerper) pakt uit met babydraagdoeken voor Fashionista's. Sofie zorgt voor de dessins en Anna van den Bogert voor de ontwikkeling. Samen verkopen ze de geweven doeken via een online veiling.

Nieuws

Groot tekort aan schoenmakers