Limburger test positief op professionele groei. 

3 years 10 months geleden

Een stijging in inschrijvingen, meer interesse voor loopbaanbegeleiding en een toestroom voor de cursussen ondernemerschap. Corona heeft ongetwijfeld een positieve invloed op de professionele keuze van de mensen, en die kiezen duidelijk voor groei. Bij SYNTRA Limburg merken we enkele opvallende tendensen, de mensen nemen hun loopbaan zelf in handen en kiezen vooral voor toekomstgerichte opleiding en begeleiding. 

warmtepomp

“Van een crisis is er bij ons geen sprake. De inschrijvingen stromen zeer vlot binnen en onze opleidingen kunnen succesvol van start gaan, op een veilige manier natuurlijk.” opent Dirk Vanstipelen. De positieve opleidingstendensen tekenen zich haarscherp af binnen het opleidingscentrum. Op de T2-campus in Genk, een ‘hotspot’ voor techniek en technologie, merken we de grootste evolutie. Verscheidene technische opleidingen, die leiden tot jobs met veel potentieel op werk, vallen in de smaak. Ook de inschrijvingen voor niche-opleidingen als drone data-expert nemen een hoge vlucht. Daarnaast zien we eenzelfde stijging in populariteit bij onze vastgoedopleidingen die sowieso al goed scoorden in het verleden.  

Wat we zien is dat mensen hun loopbaan zelf in handen nemen. Het thuiszitten heeft velen blijkbaar aan het denken gezet. Diezelfde mensen ondernemen nu actie en kiezen voor een nieuwe uitdaging.

De grootste stijging bevindt zich dit jaar in de IT-sector. Met een groei van 32% zien we dat veel mensen de digitale trein niet missen. Vooral de verschillende development opleidingen zoals java developer, front-end developer en software developer zijn in trek bij het publiek. Voor sommige opleidingen was de belangstelling zelfs zo groot dat we meerdere groepen moeten bijmaken.

Dit fenomeen zien we bijvoorbeeld bij data analist, big data betekent dus blijkbaar big business. Men kiest duidelijk voor opleidingen waarvan men verwacht dat ze jobzekerheid en toekomstperspectief bieden, vooral in tijden van crisis. Gelukkig zit je hier aan het juiste adres, want bij SYNTRA Limburg leggen we steeds de focus op toekomstgerichte opleidingen.  

Niet alleen de opleidingstendensen zijn opvallend, we zien ook een piek in interesse voor ondernemerschap en loopbaanbegeleiding. De geplande webinars over deze 2 thema’s in september kunnen elk rekenen op bijna 200 deelnemers. 

Dirk besluit: “Wat we zien is dat mensen hun loopbaan zelf in handen nemen. Het thuiszitten heeft velen blijkbaar aan het denken gezet. Diezelfde mensen ondernemen nu actie en kiezen voor een nieuwe uitdaging.” 

Bedrijven aan zet

Dat de Limburger klaar is om eindelijk massaal te investeren in zijn eigen carrière, is ook een grote kans voor bedrijven. De ‘war for talent’ is zeker nog niet gestreden en een uitgekiend opleidingsbeleid is een krachtig economisch en hr-instrument. De experten van SYNTRA business, de B2B-tak van SYNTRA Limburg, draaien overuren. Één ding is duidelijk: De tijd is rijp om te gaan voor professionele groei door opleidingen!

Lees hier wat SYNTRA business voor jouw bedrijf kan betekenen

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.