Klanten SYNTRA Limburg kiezen voor jobvaccin

3 years 8 months geleden

Online lessen, het was voor opleidingsverstrekkers een tijdlang de norm. Ondertussen zijn de campussen open en zijn de cursisten terug welkom, met hygiënemaatregelen en voldoende afstand natuurlijk. Er klink een zucht van opluchting op de eerste lesdag. Zowel de docenten als de cursisten zijn opgetogen dat ze terug fysiek les kunnen geven en volgen. Dat blijkt verder uit de positieve inschrijvingscijfers. De actieve Limburger, die zijn carrière in eigen handen neemt, laat zich niet afschrikken en vindt vlot de weg naar professionele opleiding.  

Klanten SYNTRA Limburg kiezen voor jobvaccin

Met een bang hart keken we uit naar een nieuw cursusjaar. Corona heeft ons land en ook het opleidingslandschap stevig door elkaar geschud. Gelukkig zijn we op onze pootjes terechtgekomen en zijn we als SYNTRA geëvolueerd. Corona heeft ons ook als mens in beweging gebracht. We zien meer dan ooit dat mensen zich bewust worden van het belang van professionele groei. Directeur Dirk Vanstipelen bevestigt dit “De snak naar upskilling en reskilling was nog nooit zo groot. Mensen zijn duidelijk op zoek naar een manier om hun job te beschermen. Laat een opleiding nu het ideale jobvaccin zijn!”. Deze positieve trend kunnen we bij SYNTRA alleen maar toejuichen. We zijn trots dat onze klanten net nu doorzettingsvermogen tonen en investeren in hun professionele ontwikkeling.

De snak naar upskilling en reskilling was nog nooit zo groot. Mensen zijn duidelijk op zoek naar een manier om hun job te beschermen. Laat een opleiding nu het ideale jobvaccin zijn!

Online lessen, een drempel?

Toch was er lange tijd nog een andere drempel die potentiële cursisten zou kunnen tegenhouden, 100% online opleidingen. “Ik mis alleen mijn medecursisten, mijn docent en de cafetaria op de campus!” getuigde een cursist enkele maanden geleden toen alle lessen nog online doorgingen. Een duidelijk signaal dat vele andere cursisten deelden. Ondertussen werd deze vraag beantwoord en lopen de fysieke lessen weer op volle toeren. Voor ons als praktijkopleider zijn fysieke lessen onmisbaar binnen de opleidingen. Een airco installeren of een zekeringskast aansluiten kan je helaas moeilijk online leren. De cursisten zijn duidelijk tevreden dat ze er terug in kunnen vliegen na een digitale pauze.  

Garantie op een volledige opleiding

Ondanks de nood aan fysieke lessen merken we bij onze cursisten een zekere voorzichtigheid. Natuurlijk rijzen er verschillende vragen als “Wat gebeurt er met onze opleiding als het aantal coronabesmettingen terug stijgt?” Als opleidingsverstrekker is het onze verantwoordelijkheid om iedereen een volledige opleiding te garanderen. Mensen die voor SYNTRA kiezen, kiezen voor een professionele opleiding in functie van hun loopbaan. De verwachtingen zijn dan ook hoog. Chris Venken, operationeel directeur stelt de cursisten alvast gerust “Voor elke situatie hebben wij een volledig pandemiescenario klaar. Ook wanneer corona terug de kop opsteekt staan we klaar met oplossingen. Het belangrijkste is dat de lessen in elke situatie kunnen blijven lopen met aandacht voor de veiligheidsmaatregelen.  Wij garanderen dat onze klanten hun opleiding kunnen afmaken, op een kwaliteitsvolle manier.”

Wij garanderen dat onze klanten hun opleiding kunnen afmaken, op een kwaliteitsvolle manier

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

hoeveel ga ik verdienen
Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?