Circulair ondernemen is de toekomst. Maar welke kansen biedt dat voor uw onderneming?

3 years 9 months geleden

Circulair ondernemen is de toekomst. Maar welke kansen biedt dat voor uw onderneming? Hoe begint u eraan? En hoe krijgt u binnen uw bedrijf de neuzen in dezelfde richting? Circulair ondernemen is meer dan alleen recycleren en vraagt inspanningen om de kringloop binnen jouw bedrijf volledig te sluiten. Ook leveranciers, tussenhandelaars, winkelketens en zelfs de consumenten spelen een rol. Leer meer over circulair ondernemen en circulaire economie in één van onderstaande trajecten.

Circle Speed (Uhasselt)

Voor ondernemers en intrapreneurs ontwikkelde UHasselt samen met kennisdeelplatform Megarnie een uniek traject: Circle Speed. Waarom uniek? Omdat het een echte onderdompeling is in het circulaire ondernemen in een kleine groep van collega-ondernemers. Met expert-coaches die u persoonlijk begeleiden, op maat van uw activiteit. Geen droge powerpointopleiding, maar interactieve en hands-on leermomenten. Schrijf in voor het kick-off weekend op een datum van uw keuze en laat u verrassen door het innovatieve aanbod, de inspirerende locatie en dito keynote sprekers. Bekijk hier meer info over Circle Speed.

Coach circulaire economie (SYNTRA Limburg)

Circulaire economie gaat over meer dan recycleren. Het is het herdenken van systemen, design en ontwerp en het hergebruik van grondstoffen. Met deze opleiding willen we gedreven mensen opleiden om de circulaire economie te implementeren in onze maatschappij. Via een degelijke theoretische basis en concrete voorbeelden (cases) en bedrijfsbezoeken willen we de idee en mogelijkheden van circulaire economie duidelijk en concreet maken. Nadien is het de bedoeling dat de cursist een eigen opdracht aanbrengt en deze uitwerkt. Via deze opdracht willen we de implementatie van circulair ondernemen gangbaar maken binnen het bedrijfsleven. Blijf op de hoogte over deze opleiding Coach circulaire economie.

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.