Voor HR-manager Michelle Daenen (37) was haar SYNTRA-opleiding het startpunt van een mooie carrière.

Ga naar alle opleidingen
Michelle Daenen
Personal assistant

Via een vriendin heb ik SYNTRA leren kennen, het lessenpakket vond ik erg interessant. Ik kwam van de richting ‘handel en administratie’ en ging boekhouding-fiscaliteit studeren in het hoger onderwijs. Ik slaagde voor mijn eerste jaar maar vond toch dat het mijn ding niet was. Ik wilde eerder in de richting van toerisme gaan. En toen kwam ik uit bij SYNTRA en koos ik voor een opleiding die nu onthaal- en PR assistent heet.” Vooral het veelzijdige van de opleiding interesseerde Michelle, het lespakket met veel talen en economische vakken. “Ik had echt het gevoel dat ik veel richtingen uit kon.

Ga naar alle opleidingen

Mijn idee op dat moment was om te gaan werken aan de balie van een hotel, misschien in het buitenland. Op de infodag maakte ik meteen kennis met ex-cursisten die heel toffe jobs hadden. Alles sprak me aan. ” Via haar eerste baan belandde ze in de uitzendsector. “Een sector die me erg boeide. En van consulent werkte ik me op tot officemanager van een kantoor in Hasselt.” Personal assistant “Na een aantal jaren in de interimwereld, reageerde ik op een vacature voor personal assistant van een CEO, bij Rajapack. Een job waarin ik veel talen nodig zou hebben. Ze kozen mij uit 85 kandidaten.

Rajapack in Tongeren is gespecialiseerd in verpakkingsmaterialen en verpakkingen. “Ik heb altijd hard gewerkt, ik denk dat dat ook in mij zit: mijn ouders zijn zelfstandig. Die achtergrond heeft me gebracht tot waar ik nu ben. Twee jaar geleden kwam de positie van HR-manager vrij en vroeg onze CEO of ik die job niet wilde doen. Hij zag mij in die functie en vond het een pluspunt dat ik uit een gezin van zelfstandigen kwam. Kijk, een goede opleiding is een ding, maar je inzet daarna is zeker zo belangrijk.

Dat SYNTRA zorgt voor een heel praktische opleiding waarbij de lesgevers uit de sector zelf komen, was voor Michelle een voordeel. Je leerde jezelf organiseren. “We kregen deadlines opgelegd en moesten allerlei taken afwerken. Als eindwerk heb ik een eigen zaak opgericht. Je kon met die basis onder meer beginnen als zelfstandige. Dus dat had voor mij ook nog gekund.” Nu draait Michelle Daenen soms weken van 50 tot 60 uur. Het is soms een harde sector en van doorsnee dagen is geen sprake. “Rajapack stelt 150 mensen tewerk in België en Nederland, dus ik ben vertrouwd met de arbeidswetgeving van beide landen. Ik overleg veel met Parijs, waar de kantoren van onze holding zitten. Elke dag is heel anders en dat bevalt me wel.