Voltijdse dagopleiding Sport- en Eventmanager

€ 1425.00 incl.
€ 1183.53 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Sport- en Eventmanager

Je hoeft écht niet de benen van Cristiano Ronaldo, Usain Bolt of Tom Boonen te hebben om professioneel bezig te zijn met sport. Het ontwikkelen van de juiste strategie, het beheren van de financiën, het onderhandelen van sponsorcontracten en het afsluiten van partnerships ... Elke individuele sporter met de nodige ambitie laat zich omringen door een team van professionals. De sportsector is een miljardenbusiness en de jobs liggen er voor het rapen.

€ 1425.00 incl.
€ 1183.53 excl. BTW

In detail

In deze opleiding combineer je drie boeiende werelden: events, sport en management. Je gaat echt niet sporten in deze opleiding. We vergroten je management skills en eventcapaciteiten zodat je in de sportwereld een gezond bedrijf kan uitbouwen of een bestaande (sport)organisatie commercieel, financieel en juridisch kan ondersteunen.

Alle docenten beschikken over ruime ervaring in de sportwereld en we voorzien tal van inspirerende gastcolleges. Je past de theorie daarnaast direct toe in de praktijk. Je organiseert daarom een (écht of fictief) sportevent. Impressies van eerdere events zie je in onderstaande filmpjes. 

https://youtu.be/3zoDuvSkeuw

https://youtu.be/vtPlxIuQacU

De arbeidsmarkt:

Na afstuderen kan je aan de slag als zelfstandig ondernemer in de sportwereld, maar ook als sportmarketeer, sportbeleidsmedewerker, makelaar, manager sportschool, …
Verder kan je jezelf ontplooien in een stage van 240 uren. De bedrijven uit de sportwereld staan te springen om getalenteerde sportievelingen praktijkervaring te laten opdoen. Begin dus al maar na te denken over je gedroomde stageplek. Voor je het weet wordt er immers een contract onder je neus geschoven.

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten. Hou er wel rekening mee dat er door onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen plaatsvinden in het lessenrooster. Het is dan best mogelijk dat een inhaalles gepland wordt op een andere dag dan de gebruikelijke lesmomenten.

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Ontdek hier meer.

 • Je bent een ondernemende, creatieve, ambitieuze sportieveling die een professionele functie in de sportwereld ambiëert.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Onder voorbehoud van enkele wijzigingen ziet het programma eruit als volgt:

1. Sportmanager (+- 280u):

 • Basismodule Sport en Samenleving
 • Sportcommunicatie, Nederlandse spelling & grammatica
 • Marketingessentials
 • Sportmarketing
 • Sportsponsoring
 • Coachen en motiveren
 • Leidinggeven en leiderschapsstijlen
 • Bedrijfsorganisatie in de sport
 • Financieel management
 • Strategische bedrijfsvoering
 • Eindproef Sportmanager

2. Organisator van Evenementen (+- 160u):

 • Basis Organisator van Evenementen 
 • Organisator van evenementen
 • Eindproef organisator van evenementen

3. Stage (240u)

4. Ondernemerschap:

Tijdens de lessen ondernemerschap prikkelen en stimuleren we jouw ondernemingszin.
Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.

Opgelet:

De lessen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag (tussendoor zijn er steeds enkele vrije halve dagen voorzien). We voorzien eveneens bezoeken aan sportevents en cases + gastlessen (bezoeken aan sportevents kunnen in het weekend plaatsvinden), het organiseren van het sportevent vereist ook tijdsbesteding buiten de lesuren.

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1136.36 excl. BTW
€ 1375.00 incl.
+ Handboeken
€ 47.17 excl. BTW
€ 50.00 incl.
Totaalprijs incl. kosten
€ 1183.53 excl. BTW
€ 1425.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 40.00 incl.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.