Nog dag(en) voor opstart

Van sparen naar beleggen

€ 275.00 incl.
€ 227.27 excl. BTW
Nog dag(en) voor opstart

Van sparen naar beleggen

Van sparen naar beleggen: voor de één een kleine, voor de ander een onoverbrugbare stap. En toch, gezien het huidige rendement op onze spaarrekeningen zou ieder van ons zich toch minstens even moeten bezinnen. Maar hoe begin je daaraan?

€ 275.00 incl.
€ 227.27 excl. BTW

In detail

Iedere Belg is met een baksteen in de maag geboren... Maar ook met een spaarrekening! Sparen leren we al van kinds af en dat oppotgedrag houdt meestal niet op tot we een eerste investering doen en daarna... beginnen we gewoon opnieuw! En dit terwijl de rente niet eens voldoende is om de inflatie te dekken. Het advies luidt dan het geld dat je de eerste jaren niet nodig hebt, te beleggen. De vraag is dan alleen nog hoe. In deze opleiding trachten we alvast een aanzet te geven en je op weg te helpen. We nemen je bij de hand om je te voorzien van net dat tikkeltje extra informatie die je mee kan helpen de drempel te nemen richting beleggen.

 

Bij korte opleidingen die een volledige dag duren is er catering voorzien in de vorm van een lunch. 
Eventuele verschillen in de inschrijfprijs zijn hier aan te wijten. 

Iedereen die zich afvraagt welke alternatieven er bestaan naast de spaarrekening en achtergrondinformatie wil verzamelen om meer rendement uit het spaargeld te kunnen halen.

hoe begin je hieraan? 
bij wie kan je terecht en wat zijn de mogelijkheden? 
hoe volg je nadien de beleggingen op? 
waar is de juiste informatie te vinden en hoe moet je deze verwerken ?

Gedurende vier lessen overlopen we de beginselen van beleggingen in renteproducten tot en met de aandelenbeleggingen met de aandelenhandel en dit stap voor stap.

De volgende onderwerpen komen aan bod : 

  • Les 1 : intro vermogensbeheer en financiële economie : hoe vermogen opbouwen, belang asset-allocatie en beleggersprofiel, belang financiële educatie, rente, inflatie, deflatie, stagflatie, economische actoren, actua.
  • Les 2 : obligaties, rentemarkt, primaire en secundaire markt, kenmerken obligaties, hoe selecteer ik obligaties, soorten en risico's, voorbeeldportefeuille, actua.
  • Les 3 : aandelen, kenmerken en risico's, hoe aandelen selecteren op vlak van sectoren en geografie, voorbeelden van aandelenportefeuilles, waar vind ik interessante analyses , actua.
  • Les 4 : beleggingsfondsen en ETF , definitie, opportuniteiten, soorten en risico's, hoe lees ik info-fiches, voorbeelden, actua.

Een eerste globale inleiding tot het beleggen met overzicht van de mogelijkheden, opportuniteiten en risico's van de verschillende beleggingsvormen met grote aandacht voor de praktische aspecten en talrijke voorbeelden.

 

Deze onderwerpen worden niet in deze cursus behandeld: 
Vastgoed
Instellingen voor Collectieve Beleggingen ( ICB’s)
Derivaten
Opties

Check ons opleidingsaanbod voor eventuele andere opleidingen.

 

Kmo-portefeuille

Thema: Financiële geletterdheid - Boekhouding

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 181.82
  • KO** € 159.09

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Guido
Saboo

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.