Rug-, nek- en schoudermassage

€ 240.00 incl.
€ 198.35 excl. BTW

Rug-, nek- en schoudermassage

Word de expert in het verlichten van rug-, nek- en schouderpijn met onze opleiding rug-, nek- en schoudermassage! Deze gebieden zijn gevoelig en kunnen veel stress en spanning veroorzaken. Met onze opleiding leer je hoe je deze gebieden op een effectieve en professionele manier kunt masseren, zodat cliënten zich ontspannen en zich beter kunnen voelen.

€ 240.00 incl.
€ 198.35 excl. BTW

In detail

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de (lage)rugpijnklachten vallen onder de zogenaamde niet-specifieke klachten, ook wel A-specifieke klachten genoemd.

Dit wil zeggen dat de behandelend arts, na onderzoek, geen medisch aanwijsbare reden kan aangeven voor de rugpijnklachten. Wel pijn, geen oorzaak?
Gelukkig weten veel mensen de weg te vinden naar een goed opgeleide massagetherapeut.
De klachten kunnen op allerlei manieren ontstaan en zijn vaak een combinatie van factoren. Aangeboren afwijking, beroep, lichaamshouding, sport, stress, trauma zijn allemaal oorzaken die pijn in de rug-, nek- en schouderregio veroorzaken.

In deze lessenreeks leer je hoe je een goede en volledige anamnese afneemt en je daarop samen met je cliënt een behandelplan opstelt. Daaropvolgend leer je technieken om klachten op een verantwoorde manier te verlichten.

Deze opleiding is voor personen met voorkennis in het masseren

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Les 1: anamnese, behandelplan, stretchtechniek
Les 2: rugtechnieken
Les 3: nek- en schoudertechnieken

Annelies
Snellings

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.