Circulaire mode en textiel

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Circulaire mode en textiel

Ready to make a difference? Schrijf je dan nu in en leer hoe je jouw creativiteit kan inzetten voor een duurzamere mode-industrie!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail


Ben je geïnteresseerd in mode en wil je bijdragen aan een duurzamere wereld? Dan is onze opleiding iets voor jou! Leer over duurzame materialen, circulair ontwerpen en technieken voor duurzame productie. Analyseer de levenscyclus van kledingstukken en leer hoe je deze kunt verbeteren om afval te verminderen en de milieu-impact te verminderen. Verkoop circulaire kleding aan het publiek en maak of ontwerp zelf een kledingstuk met de aangereikte inzichten en materialen. Word een expert in circulair ontwerpen en draag bij aan een duurzamere mode-industrie.

Iedereen die geïnteresseerd is in mode en duurzaamheid (modeontwerpers, kleermakers, fashion lovers, ...)

Duurzame materialen:  de verschillende soorten natuurlijke en synthetische vezels en materialen die worden gebruikt in de kledingindustrie, en over hun milieu-impact. Onderzoek van alternatieve materialen, zoals gerecyclede stoffen en natuurlijke vezels zoals hennep en bamboe.
Circulair ontwerpen: het ontwerpen van kledingstukken met het oog op circulariteit, inclusief ontwerpstrategieën zoals het minimaliseren van afval, het verminderen van energieverbruik en het maximaliseren van de levensduur van kleding.
Technieken voor duurzame productie: de productie van duurzame kledingstukken, waaronder technieken zoals zero-waste patronen, 3D-printing en upcycling.
Levenscyclusanalyse:  hoe de levenscyclus van kledingstukken analyseren om hun milieu-impact te beoordelen. Onderzoeken hoe de levensduur van kleding kan worden verlengd en hoe kledingafval kan worden vermeden.
Marketing en communicatie: Hoe circulaire kleding promoten en verkopen aan het publiek, en hoe de voordelen van circulaire kleding communiceren aan klanten.
- Maak of ontwerp zelf een kledingstuk of accessoire met de aangereikte inzichten en materialen

 

 

Kmo-portefeuille

Thema: Duurzaamheid - Efficiënt materiaalgebruik

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.