Carrosserie voor oldtimers

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Carrosserie voor oldtimers

Het bewerken of herstellen van de carrosserie van een oldtimer vraagt speciale aandacht.  Het vervangen van (een gedeelte) plaatwerk, lassen van dun plaatwerk, het plooien, het bijwerken, het lakken...  tijdens deze opleiding kan je dit alles aanleren!  Deze opleiding is vooral praktijkgericht.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Deze module past binnen het traject oldtimer restaurator. De andere modules binnen dit traject kunnen gevolgd worden op onze campus te Hasselt.

Cursisten brengen hun eigen persoonlijke beschermingsmiddelen mee.  Voor het plaatwerk zijn veiligheidsschoenen, een veiligheidsbril, een lashelm of -bril en handschoenen vereist.  Voor het spuitwerk zijn een overall, spuitmasker, veiligheidsbril en veiligheidsschoenen vereist.  Dit vertaalt zich in een bijkomende optionele kost die afhankelijk is van het merk, de kwaliteit en de verdeler van deze producten.  De docent geeft hierover tijdens de eerste les de nodige uitleg.

De cursist betaalt, naast de inschrijvingsprijs, ook een deelname in de grondstoffen: plaatstaal, toevoegmateriaal, slijp- en schuurmateriaal, vulstoffen, lak, vernis, klein divers materiaal en andere diverse noodzakelijke producten.

Alle personen die de specifieke technieken willen aanleren die belangrijk zijn bij het herstellen van de carrosserie van een oldtimer

Programma:

Deel 1: metaalbewerking
plaatwerk
uitdeuken
warm krimpen 
planeren
uitstukken en vervangen van plaatwerk
verbindingsmethodes

Deel 2: afwerking
plamuren
schuren
grondverven
lakken

Examen

 

 


Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00102
  • Officiële opleidingsnaam : Autorestaurator
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.