Graan distilleren
Graan distilleren

- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Onder leiding van meester-stoker Jan Kempeneers, een autoriteit op het gebied van graandistillatie en de trotse hoeder van de traditionele stooktechnieken, zul je worden ondergedompeld in een wereld van smaak en vakmanschap. Met jarenlange ervaring en een diepgaande kennis van het distillatieproces, zal Jan je begeleiden bij elke stap van je leertraject, van het selecteren van de beste granen tot het verfijnen van je eigen unieke distillaat.
Voor opleidingen in de sector horeca & voeding kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen (zie Algemene voorwaarden | SyntraPXL).
Cursisten die de opleiding distillateur succesvol afgerond hebben.
Cursisten die de opleiding distillateur succesvol afgerond hebben
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?Grondstoffen
- Granen en hun biologie: gerst, rogge, tarwe, haver, spelt…
- Mout
- Zetmeel
- Gisten
- Water
- Natuurlijke suikers en kunstmatige zoetstoffen
Beslag maken (theorie)
- Moutwijn, whisky
- Malen, schroten, pletten
- Versuikeren, enzymen
- Gisten
Distillatie (theorie)
- Ruwstook
- Fijnstook
- Lagering
Praktijk (SyntraPXL campus Hasselt)
- Beslag maken
- Gisten
- Ruwstook
- Fijnstook
Praktijk (Jenevermuseum Hasselt op zaterdag overdag)
- Beslag maken
- Ruwstook
- Fijnstook
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.