Programmeren kan je leren

1 year geleden

Oké, jij wil programmeren. Een goede beslissing, want als developer mag je rekenen op een bijzonder hoge werkzekerheid. Een snelle zoektocht op Google zal je echter leren dat er een heleboel verschillende programmeertalen zijn. Welke is nu het best geschikt? En wat als je helemaal geen zin hebt in een tweejarige opleiding?

programmeren

Wie wil programmeren moet een programmeertaal leren. Maar… er bestaat niet één programmeertaal. Er zijn er véél, elk met specifieke kenmerken en toepassingsgebieden. Wij geven een overzicht van de drie populairste talen én bieden een handig alternatief voor wie iets minder tijd ter beschikking heeft.

Welke programmeertalen bestaan er?

1. Java

Wie ‘Java developer’ intypt in de vacaturebank van VDAB, krijgt maar liefst 568 resultaten. Niet gek als je weet dat Java voor veel bedrijven het favoriete ontwikkelingsplatform blijft. Java is een objectgeoriënteerde, platformonafhankelijke programmeertaal. Dat wil zeggen dat het op elke computer functioneert, ongeacht het besturingssysteem (Mac, Windows, etc.). Het wordt veel toegepast in websites (middels een Java-plug-in), computerspellen, mobiele telefoons en servers.

Zie jij dit helemaal zitten? Dan is de tweejarige opleiding Java-developer iets voor jou!

Schrijf je hier in

2. C#

C# is een van de meest gebruikte commerciële programmeertalen, ontwikkeld door Microsoft. Het is objectgeoriënteerd en heeft sterke overeenkomsten met Java. C# wordt vaak gebruikt voor het ontwikkelen van software voor Windows-platforms, inclusief desktop-, web- en mobiele applicaties. Wie weg weet in de wereld van C# kan bovendien vrij makkelijk de overstap maken naar C en C++.

Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan is de tweejarige opleiding C#-developer iets voor jou!

Schrijf je hier in

3. Python

Python staat als programmeertaal vooral bekend om zijn eenvoud en leesbaarheid. Het gemakkelijk te leren en te gebruiken door mensen met weinig of geen programmeerkennis. Python is gratis, kan worden gebruikt op bijna elk platform en heeft heel wat soorten bibliotheken en gegevensbestanden. Hierdoor, en door het oneindig grote aantal toepassingsmogelijkheden, is Python uitgegroeid tot één van de meest gebruikte programmeertalen voor onder meer webontwikkeling, data-analyse en automatiseringstaken.

Is dit jouw cup of tea? Dan is de tweejarige opleiding Python-developer iets voor jou!

Schrijf je hier in

Weet je niet goed welke taal te kiezen?

Sneller en eenvoudiger: low-code

De opleidingen C#-developer, Java-developer en Python-developer duren twee jaar. Vind jij dat te lang, en zie je het ook niet echt zitten om je in die ingewikkelde codes te verdiepen? Dan hebben we een goed alternatief voor jou: low-code.

Low-code is een manier om snel en makkelijk programma's te maken zonder veel code te hoeven schrijven. Met low-code gebruik je vooral 'blokken' om alles in elkaar te zetten. Dit bespaart veel tijd en moeite, in leren én programmeren. Je leert applicaties maken door minimaal handmatig programmeren, waardoor je ook sneller tot een resultaat komt.

Deze doelgerichte opleiding duurt één jaar en gaat door op de T2-campus in Genk. Merk je na dit jaar dat je nog veel meer wil leren, dan kan je je verder specialiseren in C#-developer, Java-developer of Python-developer.

Schrijf je in voor de opleiding low-code developer

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.