Programmeren kan je leren

10 months 1 week geleden

Oké, jij wil programmeren. Een goede beslissing, want als developer mag je rekenen op een bijzonder hoge werkzekerheid. Een snelle zoektocht op Google zal je echter leren dat er een heleboel verschillende programmeertalen zijn. Welke is nu het best geschikt? En wat als je helemaal geen zin hebt in een tweejarige opleiding?

programmeren

Wie wil programmeren moet een programmeertaal leren. Maar… er bestaat niet één programmeertaal. Er zijn er véél, elk met specifieke kenmerken en toepassingsgebieden. Wij geven een overzicht van de drie populairste talen én bieden een handig alternatief voor wie iets minder tijd ter beschikking heeft.

Welke programmeertalen bestaan er?

1. Java

Wie ‘Java developer’ intypt in de vacaturebank van VDAB, krijgt maar liefst 568 resultaten. Niet gek als je weet dat Java voor veel bedrijven het favoriete ontwikkelingsplatform blijft. Java is een objectgeoriënteerde, platformonafhankelijke programmeertaal. Dat wil zeggen dat het op elke computer functioneert, ongeacht het besturingssysteem (Mac, Windows, etc.). Het wordt veel toegepast in websites (middels een Java-plug-in), computerspellen, mobiele telefoons en servers.

Zie jij dit helemaal zitten? Dan is de tweejarige opleiding Java-developer iets voor jou!

Schrijf je hier in

2. C#

C# is een van de meest gebruikte commerciële programmeertalen, ontwikkeld door Microsoft. Het is objectgeoriënteerd en heeft sterke overeenkomsten met Java. C# wordt vaak gebruikt voor het ontwikkelen van software voor Windows-platforms, inclusief desktop-, web- en mobiele applicaties. Wie weg weet in de wereld van C# kan bovendien vrij makkelijk de overstap maken naar C en C++.

Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan is de tweejarige opleiding C#-developer iets voor jou!

Schrijf je hier in

3. Python

Python staat als programmeertaal vooral bekend om zijn eenvoud en leesbaarheid. Het gemakkelijk te leren en te gebruiken door mensen met weinig of geen programmeerkennis. Python is gratis, kan worden gebruikt op bijna elk platform en heeft heel wat soorten bibliotheken en gegevensbestanden. Hierdoor, en door het oneindig grote aantal toepassingsmogelijkheden, is Python uitgegroeid tot één van de meest gebruikte programmeertalen voor onder meer webontwikkeling, data-analyse en automatiseringstaken.

Is dit jouw cup of tea? Dan is de tweejarige opleiding Python-developer iets voor jou!

Schrijf je hier in

Weet je niet goed welke taal te kiezen?

Sneller en eenvoudiger: low-code

De opleidingen C#-developer, Java-developer en Python-developer duren twee jaar. Vind jij dat te lang, en zie je het ook niet echt zitten om je in die ingewikkelde codes te verdiepen? Dan hebben we een goed alternatief voor jou: low-code.

Low-code is een manier om snel en makkelijk programma's te maken zonder veel code te hoeven schrijven. Met low-code gebruik je vooral 'blokken' om alles in elkaar te zetten. Dit bespaart veel tijd en moeite, in leren én programmeren. Je leert applicaties maken door minimaal handmatig programmeren, waardoor je ook sneller tot een resultaat komt.

Deze doelgerichte opleiding duurt één jaar en gaat door op de T2-campus in Genk. Merk je na dit jaar dat je nog veel meer wil leren, dan kan je je verder specialiseren in C#-developer, Java-developer of Python-developer.

Schrijf je in voor de opleiding low-code developer

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

hoeveel ga ik verdienen
Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?