Mental coaching in de sport

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Mental coaching in de sport

Een goede sporter moet niet alleen fysiek maar ook mentaal sterk in zijn schoenen staan. Wedstrijdstress, verlies, negatief denken… Het zijn maar enkele struikelblokken waarover sporters moeten springen. Wil jij jouw klanten op de juiste manier leren begeleiden, stimuleren en motiveren? Leer dan in deze vier sessies jouw sporters mentaal te coachen.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

De cursus reikt je handvatten aan om een sporter mentaal bij te staan. Na deze cursus kan jij de sporter coachen in het omgaan met wedstrijdstress en verlies. Je leert de sporter de nodige mentale stappen zetten om succesvol te worden. Mental coaching in de sport is gericht op het aanleren van het evenwicht tussen fysieke training en mentale inspanning. De cursus bestaat uit vier delen: 

  • doelen stellen
  • zelfvertrouwen
  • visualisatie
  • positief denken

De cursus is doorspekt met praktijkvoorbeelden, aan het einde van ieder deel wordt een opdracht gegeven die de cursist naar eigen inzicht met (als het kan) de hulp van zijn sporter moet oplossen. Kortom, het is niet alleen theorie, maar er wordt veel aandacht besteed aan praktijkgerelateerde casussen.

- fitnessinstructeurs

- kinesisten

- personal trainers

- sportverzorgers

- wielerverzorgers

- beroepssporters

- je bent professioneel bezig met sport en gezondheid

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?
  • Sessie 1: doelen stellen  (3u)
  • Sessie 2: zelfvertrouwen (3u)
  • Sessie 3: visualisatie (3u)
  • Sessie 4: positief denken (3u)

Docent is Jan Dierens, master in de klinische psychologie, European master in sports and exercice psychology, postgraduaat gedragstherapie, actief als sportpsycholoog in meerdere sporttakken.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.