De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

3 maanden 2 weken geleden

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere niet te missen voordelen.

summerschool opleidingen

1.      Je verbetert je expertise

Je vaardigheden verbeteren en je kennis vergroten vraagt een zekere inspanning. Maar wel eentje die veel winst oplevert. Door je in te schrijven voor een gerichte opleiding krijg je de kans om te leren van experts binnen jouw vakgebied.

Professionals in de accountancy of boekhouding kunnen veel voordeel halen uit de opleiding de balans in praktijk. Drie uur lang verdiep je je in de basisprincipes van de balans, met thema's als eigen vermogen, investeringen en liquidatiereserve.

Voor wie het iets gedetailleerder mag, is er de vennootschapsbelasting in praktijk. Deze opleiding buigt zich in vier sessies over de complexe regels van de vennootschapsbelasting. Er wordt ingegaan op het chronologisch verloop van raming tot aangifte. Je leert onder meer het verschil tussen een ontvangen dividend en een uitgekeerd dividend en maakt oefeningen op het berekenen van verworpen uitgaven.

2.      Je bent weer helemaal mee

De ontwikkeling van technologieën, software en toestellen staat niet stil. Als jij in een sector werkt die snel verandert – denk maar aan financiën en data – is het belangrijk om je kennis up-to-date te houden. Je wilt immers niet door ontbrekende kennis uit de boot vallen. Hoog tijd dus, om je in te schrijven voor die opleiding Power BI of gasvormige brandstof module GI.

3.      Je verruimt je blik

Een opleiding volg je doorgaans niet alleen. Het is ook een mooie gelegenheid om te netwerken met medestudenten en professionals in jouw vakgebied. Misschien haal je hier wel waardevolle kansen voor een samenwerking uit of komen er toffe ideeën naar boven. Dat geeft je automatisch meer zelfvertrouwen en voldoening in je werk.

4.      Je hebt meer tijd

Na de hectiek van het voorjaar is de zomer vaak een rustigere periode. Veel collega’s zijn op reis of genieten van qualitytime met hun gezin.

De stress op het werk neemt af, en dat maakt van juli en augustus de ideale periode om je bij te scholen via een van onze opleidingen. In het najaar heb jij daardoor een stapje voor op je collega’s. Wie weet leidt het zelfs tot een promotie?

5.      Je kan je focussen op je hobby

Van veilig wespennesten verwijderen tot pottenbakken of lederen handtassen en accessoires maken: de zomer kan ook een goed moment zijn om je op iets helemaal nieuws te focussen. Zo’n nieuwe skill geeft je extra energie, wat vaak tot betere prestaties op de werkvloer leidt. Het kan zelfs kansen bieden om wat bij te verdienen.

 

Ontdek al onze summerschool-opleidingen

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Tommy Goukens
Artikel

3 straffe bierkenners: deel 1

Artikel

Niet ditchen, wel switchen! Van Hogeschool PXL naar SyntraPXL … en terug

Een opleiding bij SyntraPXL kan een perfect alternatief zijn voor een studie aan de hogeschool, bewijst Kean Bernaerts. Hij ruilde zijn eerste jaar ergotherapie aan Hogeschool PXL in voor de opleiding sales- en accountmanager bij SyntraPXL om zich daarna nog verder te specialiseren bij … Hogeschool PXL!

Artikel

Expert aan het woord: docente permanente make-up Esther Vernhout

Wie zich inschrijft voor een opleiding permanente make-up bij SyntraPXL krijgt les van niemand minder dan Esther Vernhout, een bijzonder gedreven docente met internationale ervaring en een groot hart voor haar beroep.

Artikel

In goede handen

Rina Gubanski zet zich via haar vzw ’n witte Roos dagelijks in voor kankerpatiënten. Ze biedt hun kosteloos een herbalanceringsmassage aan, die zowel mentaal als fysiek enorm heilzaam kan zijn. Daarnaast brengt ze als docente binnen SyntraPXL zo veel mogelijk mensen de techniek van deze massage bij. Een gesprek!

Artikel

Programmeren kan je leren

Oké, jij wil programmeren. Een goede beslissing, want als developer mag je rekenen op een bijzonder hoge werkzekerheid. Een snelle zoektocht op Google zal je echter leren dat er een heleboel verschillende programmeertalen zijn. Welke is nu het best geschikt? En wat als je helemaal geen zin hebt in een tweejarige opleiding?

starten in IT
Artikel

Ik wil starten in de IT!