De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

1 week 6 days geleden

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

summerschool opleidingen

1.      Je verbetert je expertise

Je vaardigheden verbeteren en je kennis vergroten vraagt een zekere inspanning. Maar wel eentje die veel winst oplevert. Door je in te schrijven voor een gerichte opleiding krijg je de kans om te leren van experts binnen jouw vakgebied.

Professionals die zich willen bijscholen in 2D en 3D tekenen in de bouw, kunnen terecht bij de verschillende AutoCAD opleidingen. Zo is er de AutoCAD 3D initiatie of AutoCAD deel 1.

Voor wie het liever over een andere boeg gooit, kan in de grafische wereld duiken met de opleiding Canva voor beginners. Of wat dacht je van het aanscherpen van je managementskills met de opleiding Leiding geven aan arbeiders. En voor de professionele coaches hebben we nieuwe technieken in de cursus Wandelcoaching.

2.      Je bent weer helemaal mee

De ontwikkeling van technologieën, software en toestellen staat niet stil. Als jij in een sector werkt die snel verandert – denk maar aan elektro en energie – is het belangrijk om je kennis up-to-date te houden. Je wilt immers niet door ontbrekende kennis uit de boot vallen. Hoog tijd dus, om je in te schrijven voor die opleiding Certificaat in de koeltechniek Cat.1 of Gasvormige brandstof module GI.

3.      Je verruimt je blik

Een opleiding volg je doorgaans niet alleen. Het is ook een mooie gelegenheid om te netwerken met medestudenten en professionals in jouw vakgebied. Misschien haal je hier wel waardevolle kansen voor een samenwerking uit of komen er toffe ideeën naar boven. Dat geeft je automatisch meer zelfvertrouwen en voldoening in je werk.

4.      Je hebt meer tijd

Na de hectiek van het voorjaar is de zomer vaak een rustigere periode. Veel collega’s zijn op reis of genieten van qualitytime met hun gezin.

De stress op het werk neemt af, en dat maakt van juli en augustus de ideale periode om je bij te scholen via een van onze opleidingen. In het najaar heb jij daardoor een stapje voor op je collega’s. Wie weet leidt het zelfs tot een promotie?

5.      Je kan je focussen op je passie

Van Meubelstofferen en Glas-in-lood tot Keramiek of Pottenbakken de zomer kan ook een goed moment zijn om je op iets helemaal nieuws te focussen. Zo’n nieuwe skill geeft je extra energie, wat vaak tot betere prestaties op de werkvloer leidt. Het kan zelfs kansen bieden om wat bij te verdienen.

 

Ontdek al onze summerschool-opleidingen

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

moestuin opleiding
Artikel

Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen