Marc schoolde zich om tot koeltechnieker

Ga naar alle opleidingen
Marc Nulens
Koeltechnieker

Marc Nulens (32) uit Bree werkte als CNC-operator en schoolde zich bij SYNTRA om tot koeltechnieker“Ik zag er een toekomst in, met evoluties als warmtepompen en airconditioning. Steeds meer mensen kiezen daarvoor.”

Ga naar alle opleidingen

Bij zijn toenmalige werkgever kwam er een reorganisatie en Marc gaf te kennen dat hij wilde vertrekken. “Ik kon beginnen bij Jansen Airplus, waar ik nog altijd werk. Koeltechniekers zijn erg gevraagd. Ik kreeg een kans en daar ben ik nog altijd blij om. Ik heb altijd in een fabriek gewerkt, met ploegendienst.” Nu staat hij altijd met de dagpost. “Ik had vroeger een werkplek van enkele vierkante meters groot, aan een gecomputeriseerde machine. In deze job heb ik veel meer ruimte en zie ik veel meer mensen. We werken in huizen, hotels en bedrijven. Daar richten we vaak cleanrooms in. Dit zijn volledig ‘propere’ ruimtes bedoeld voor een bepaald productieproces zoals labo’s, productie van geneesmiddelen, voeding,…”.

In deze job heb ik veel meer ruimte en zie ik veel meer mensen

De carrière-switch is Marc heel goed bevallen. “Dat mensen zich omscholen, vind ik heel belangrijk. De mensen mogen eens wat meer met hun handen leren werken,” aldus Marc. “En een beetje durven hun leven om te gooien. Ik heb een risico genomen en het is goed gegaan.”