Voltijdse dagopleiding BIM bouwkundig tekenaar

€ 1345.00 incl.
€ 1111.57 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding BIM bouwkundig tekenaar

De bouwsector is de afgelopen jaren volop gedigitaliseerd. In deze voltijdse dagopleiding (start in september en februari) leer je een bouw-en uitvoeringsplan volledig digitaal in 2D en 3D uittekenen. Je verwerkt tekeningen die handmatig geschetst en berekend worden door architecten, studiebureaus, en andere … . Deze opleiding omvat een stageperiode, SyntraPXL leert je in 1 jaar alle praktische skills.

€ 1345.00 incl.
€ 1111.57 excl. BTW

In detail

Na deze éénjarige dagopleiding BIM bouwkundig tekenaar kan je een bouw- en uitvoeringsplan volledig digitaal in 2D (AutoCad) en 3D (Revit) uittekenen, kan je tekeningen verwerken die berekend en handmatig geschetst worden door architecten, studiebureaus, en andere… Het omvat niét het in detail tekenen van betonplannen, staalbouwtekenen, wel het uitwerken van de algemene bouw.
Als BIM bouwkundig tekenaar kan je divers aan de slag bij architectenbureaus, studiebureaus, aannemers uit de bouwsector, de hoofdverantwoordelijke tekenkamer, het visualiseren van gebouwen, het ontwerpen van reclamezuilen, het ontwerpen van interieurs…

Vanaf cursusjaar 2023-2024 is SyntraPXL's Bim Bouwkundig Tekenaar erkend als beroepskwalificerend traject.

BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal thuis en op de campus te kunnen werken, breng je best je eigen laptop mee. Download hier de infofiche met alle technische voorwaarden waaraan je laptop moet voldoen.

Deze opleiding is erkend door de VDAB.  Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan kom je in aanmerking voor heel wat financiële voordelen. Zodra de VDAB je deelname aan deze opleiding goedgekeurd heeft mag je starten met de opleiding. Ontvang je een uitkering van RVA, dan kan je een vrijstelling van beschikbaarheid van VDAB krijgen en behoud je je uitkering tijdens de opleiding.
Ga dus eerst langs bij jouw VDAB trajectbegeleider of contacteer VDAB op het gratis nummer 0800/30 700 als je deze opleiding wil volgen.  Meer informatie en inschrijven via: BIM bouwkundig tekenaar

Iedereen die interesse heeft om als bouwkundig tekenaar aan de slag te gaan.
Er is geen specifieke voorkennis van bouw of tekenen vereist, doch enige affiniteit met en inzicht in het bouwproces is wenselijk. Een vooropleiding in de bouw, architectuur, interieurinrichting geeft uiteraard een zekere voorsprong.

Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Word en Excel) is vereist.

ALS VOLTIJDSE DAGOPLEIDING duurt de opleiding BIM Bouwkundig tekenaar 1 jaar:

NIVEAU 1 - Bouwtechniek en 2D plantekenen
  AutoCAD initiatie (12 sessies)
  2D tekenen (31 sessies)
  Inleiding bouwtechniek (22 sessies)
  Revit Praktijk (10 sessies)

NIVEAU 2 - Bouwtechniek en 3D plantekenen
 Bouwtechniek architectuur (11 sessies)

   Praktijk tekenen woningbouw (22 sessies)

   BIM (10 sessies)
BIM Revit (33 sessies)
Ondernemer BIM 3D tekenaar (6 sessies)
  Eindproef BIM Bouwkundig tekenaar (1 sessie)

Ondernemerschap (40 sessies)
Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin doorheen het cursusjaar geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.

Stage (160 uren)De groep die start in september kan na Pasen 4 weken (160u) werkplekleren. De groep die start in februari gaan op stage in de periode rond Allerheiligen. Hou deze periode alvast vrij in je agenda.

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1111.57 excl. BTW
€ 1345.00 incl.
+ Handboeken
€ 47.17 excl. BTW
€ 50.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 41.32 excl. BTW
€ 50.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1200.06 excl. BTW
€ 1445.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00094
  • Officiële opleidingsnaam : BIM Bouwkundig Tekenaar / 2D Tekenaar
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - STEM

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 960.05
  • KO** € 840.04

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Jan
Bastiaens

Luc
Van Eyck

Wesley
Cloostermans

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.