Administratief vastgoedbediende

€ 575.00 incl.
€ 475.21 excl. BTW

Administratief vastgoedbediende

Lijkt het werken als bediende in een vastgoedkantoor voor jou een uitdaging? Ben je momenteel al aan de slag in een vastgoedkantoor? Of ambieer je een job in deze sector? Dan is deze opleiding een eerste stap om de theoretische en praktische kennis te verwerven die nodig is in een vastgoedkantoor!

€ 575.00 incl.
€ 475.21 excl. BTW

In detail

De vastgoedbediende is een administratieve collega die gespecialiseerd is in de vastgoedmaterie. Op deze manier kan hij/zij de vastgoedmakelaar op een efficiënte en professionele manier bijstaan in de dagelijkse werking van het vastgoedkantoor.

Een vastgoedbediende verricht hoofdzakelijk ondersteunend en dossiervoorbereidend werk voor de zelfstandige vastgoedmakelaar. Deze ondernemersopleiding leidt professionele vastgoedbedienden op in de toegepaste theoretische en praktische kennis, nodig in een vastgoedkantoor.

De cursus is in hoge mate toepassingsgericht, maar er is ook aandacht voor een (minimale) juridische onderbouw.

De opleiding geeft geen toegang tot het beroep van vastgoedmakelaar. Meer informatie hierover vind je bij de ondernemersopleiding vastgoedmakelaar.

Het traject bestaat uit één cursusjaar met 44 sessies van 4u/avond.

Hoewel deze opleiding hybride wordt aangeboden, verwachten we wel jouw fysieke aanwezigheid - minstens voor een eerste kennismaking in de startles. Ook de examens vinden digitaal plaats OP DE CAMPUS met gebruik van eigen laptop.

Wist je dat je tijdens deze opleiding als stagiair kan werken in een vastgoedkantoor (niet verwarren met de BIV-stage!)? Zulke stageovereenkomst biedt voordelen voor zowel cursist als de stagemeester:

 • als cursist doe je enerzijds dagelijks praktische kennis op in het vastgoedkantoor en krijg je anderzijds de theoretische onderbouw tijdens de opleiding, waarbij je een maandelijkse stagevergoeding ontvangt;
 • als stagemeester/vastgoedmakelaar krijg je de kans om tegen gunstige voorwaarden een waardevolle medewerker binnen je kantoor op te leiden.

Graag meer info over de stagemogelijkheden? Contacteer edith.bijnens@syntrapxl.be. 

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die werkzaam is in of interesse heeft om met de administratie aan de slag te gaan in een vastgoedkantoor.

 • Inleiding tot de vastgoedsector (8u)
 • Inleiding tot het gerechtelijk en het burgerlijk recht (56u)
 • Zakelijke administratie in het vastgoedkantoor (24u)
 • Praktijk van een vastgoeddossier (36u)
 • Praktijk van het vastgoedbeheer (24u)
 • Onthaalmanagement (20u)
 • Begeleiding eindwerk (8u)
 • Individuele eindwerkbegeleiding (4u) 

In deze ondernemersopleiding zijn geen vrijstellingen mogelijk.

 

Kmo-portefeuille

Thema: Financiële geletterdheid - Boekhouding

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

 • MO* € 380.17
 • KO** € 332.65

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Astrid
CLABOTS

Annick
Herlitska

Greg
Jacobs

Inge
Lambrechts

Gert
Vangeel

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.