Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

4 years 2 months geleden

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

B-sportunity

Topics

Eric Bisschop en Sigurd Thomassen komen spreken over taboes die heersen binnen de sportwereld: denk aan termen als ongelijkheid en beeldvorming. Gwenda Stevens, lid van de Raad van Bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en berucht oud-marathonkampioen Karel Lismont komen spreken over de Olympische Spelen. Een affiche om trots op te zijn voor deze editie van B-Sportunity.

Panelgesprek

Per thema plaatsen we twee sportpersoonlijkheden met kennis over een specifiek onderwerp tegenover twee vaste panelleden. Dit alles verloopt onder leiding van moderator Eric Dupain, VRT journalist en persverantwoordelijke van de Belgische handbalfederatie.

Praktisch

Dit event vindt plaats in de unieke setting van de Luminus Arena van voetbalclub KRC Genk op 18 maart vanaf 19u30.

Dit jaar organiseren we opnieuw een Stadion Tour. Een gids van KRC Genk zal u mee achter de schermen nemen van de Luminus Arena. De bijdrage hiervoor is tien euro en gaat volledig naar het goede doel. Let op deze rondgang start om 18u30.

Voor inschrijvingen en meer informatie kan je terecht op: https://www.b-sportunity.be/

Tot dan!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Event

B-Sportunity - Panelgesprek - 12 Mei

Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Nieuws

Paul Vangeel werd wielerverzorger

GEEL - In de opleidingen ‘Sportverzorger’ en ‘Wielerverzorger’ bij SYNTRA-Hasselt vond Paul Vangeel (45) uit Geel de ideale vorming voor zijn passie: een taak als verzorger in het wielermilieu, die hij nu bij de Beloften van het gereputeerde wielerteam Lotto Belisol uitoefent. “Ik heb zelf 16 jaar gekoerst, tot op het niveau van liefhebber”, vertelt Paul.

Nieuws

Samen de fitnessbranche in!

De Beringse Sabrina Decembrino (31) en haar vriend Maarten Vanduffel (34) gingen samen les volgen bij SYNTRA. Het sportieve duo had een gemeenschappelijk toekomstdoel: werken in de fitnessbranche.

Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Nina Pieri volgde de bachelor journalistiek aan Hogeschool PXL, maar besloot daarna ook nog een voltijdse dagopleiding fotografie bij SyntraPXL te volgen. Een mooi voorbeeld van hoe beide onderwijsinstellingen elkaar perfect kunnen aanvullen en van jou een krak in je vak maken.

summerschool opleidingen
Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing