B-Sportunity - Panelgesprek - 12 Mei

3 years geleden

B-Sportunity is een jaarlijks terugkerend event georganiseerd door de cursisten Sport- en Eventmanager van SyntraPXL Campus Hasselt. Ze zorgen voor drie onderwerpen die door ervaringsdeskundigen aan tafel worden besproken, waardoor het publiek een betere inkijk krijgt.

B Sportunity live panelgesprek

Herbekijk het event hier

EDITIE 2021

Moderator: Eric Dupain

Vaste sprekers

Imke Courtois & Dirk Deferme

Taboes in de sport

Sigurd Thomassen & Missipo Kassandra

De maatschappij gaat op veel vlakken vooruit, maar toch heersen er nog altijd veel taboes. In dit thema bespreken we verschillende taboes in de sport. Jammer genoeg komen racisme en homofobie helaas nog dagelijks voor, hierdoor moeten deze onderwerpen zeker besproken worden 

Sport onder corona

Katrien Jans & Dieter Leenders

Sportscholen zijn dicht. Wedstrijden zijn verboden. Sporten in teamverband is verboden. Indoorsporten zijn verboden. Topsporters mogen trainen en wedstrijden spelen. Wat een rare tijd om als sporter actief te zijn. De Corona crisis brengt veel moeilijkheden met zich mee, maar heeft deze crisis ook nog voordelen voor de sportwereld? Welke nuttige dingen die wij in deze periode hebben moeten gebruiken en inzetten om toch te mogen sporten kunnen we blijven aanhouden, ook na Corona?  Hier zullen we uitgebreid over gaan discussiëren. 

BeNeLiga

Guido Brepoels, Pascal Derkoningen & Ingrid Vanherle

BeNeLiga voetbal is een nieuwe gezamenlijke voetbalcompetitie voor clubs uit Nederland en België. De BeNeLiga is nog niet definitief, maar de plannen zijn al vergevorderd. De voetbalbonden en topclubs uit beide landen staan positief tegenover het idee.

 

 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Nieuws

Paul Vangeel werd wielerverzorger

GEEL - In de opleidingen ‘Sportverzorger’ en ‘Wielerverzorger’ bij SYNTRA-Hasselt vond Paul Vangeel (45) uit Geel de ideale vorming voor zijn passie: een taak als verzorger in het wielermilieu, die hij nu bij de Beloften van het gereputeerde wielerteam Lotto Belisol uitoefent. “Ik heb zelf 16 jaar gekoerst, tot op het niveau van liefhebber”, vertelt Paul.

Nieuws

Samen de fitnessbranche in!

De Beringse Sabrina Decembrino (31) en haar vriend Maarten Vanduffel (34) gingen samen les volgen bij SYNTRA. Het sportieve duo had een gemeenschappelijk toekomstdoel: werken in de fitnessbranche.

Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Nina Pieri volgde de bachelor journalistiek aan Hogeschool PXL, maar besloot daarna ook nog een voltijdse dagopleiding fotografie bij SyntraPXL te volgen. Een mooi voorbeeld van hoe beide onderwijsinstellingen elkaar perfect kunnen aanvullen en van jou een krak in je vak maken.

summerschool opleidingen
Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing