8 opleidingen om creatief rijk mee te worden

7 years 10 months geleden

Onlangs gaf Jobat een lijst vrij van 8 creatieve beroepen waarmee je veel geld kan verdienen. Voor elk van deze beroepen biedt SYNTRA Limburg de opleidingsoplossing aan om je tot dit beroep te vormen. Start je creatieve carrière dus met een financiële boost en volg één van onderstaande opleidingen.

Creatief rijk worden
Game app designer

Een Game app designer is iemand die videospellen bedenkt, maakt, test en onderhoudt. Hij adviseert de klant over informatiesystemen en gebruikersbehoeften. Op wens van de klant maakt hij een eerste ontwerp om het na goedkeuring te ontwikkelen.

Make-up artist

Een make-up artist kan binnen de theater- en televisiewereld karakters grimeren of kan de make-up verzorgen van artiesten, modellen en klanten.

Grafisch designer

De grafisch vormgever ontwerpt in de eerst plaats een artistiek concept of ontwerp. Als zelfstandige vormgever werkt hij de eigen creatie ook uit tot een technisch uitvoerbaar 2D of 3D product.

Restauranthouder

De restauranthouder leert alle kneepjes van het vak: productkennis van de verschillende ingrediënten, professionele serveertechnieken, bereiden van driegangenmenu's en kostprijsberekeningen van je menu's.

Interieurinrichter

In deze opleiding leer je ontwerpen en uittekenen van een interieur. Er wordt gewerkt rond een aantal specifieke opdrachten. De focus ligt hier vooral op het technisch uittekenen van ruimtes. (interieurinrichter)

Marketing & salesverantwoordelijke

Pas je de nieuwste marketingknepen toe? Stel je een realistische prijsstrategie voorop? Wil je hierop de juiste antwoorden, kies dan nu voor de opleiding Marketing -en Salesverantwoordelijke.

Realisator van audioproducties

Als realisator van audioproducties leer je hoe muziek en geluid in mekaar zitten. In deze brede opleiding leer je meer dan opnametechnieken of geluidsbewerking... Je leert het vak van soundproducer. Dit is een aanrader voor iedereen met een passie voor muziek en audio.

Brandmanager

Als brand manager dien je de positie van je bedrijf te verbeteren aan de hand van marktonderzoek en analyse. Je combineert je creative en leidinggevende capaciteiten om een merk te versterken. 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

HR factory
Nieuws

Hogeschool PXL, SyntraPXL en PXL-NeXT lanceren samen het unieke #HRFactory concept

Ben jij geïnteresseerd in HR en op zoek naar manieren om je te specialiseren of je carrière te starten in dit vakgebied? Kijk dan eens naar #HRFactory!

Boek - Een hek voor de buren
Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen.

Hotel Mama
Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU?