Kimberly Vandebosch volgde opleiding boekhouding

Ga naar alle opleidingen
Kimberly Vandebosch
Boekhoudster

MAASEIK - Kimberly Vandebosch (20) uit Opoeteren (Maaseik) volgt in SYNTRA Neerpelt de driejarige opleiding ‘Boekhouding’. “Dit is een optimale aanvulling bij mijn studie ‘Kantoor’ in het secundair onderwijs. De bijkomende vorming verhoogt ook mijn toekomstkansen, niet alleen als bediende, maar ook om eventueel als zelfstandige te starten”, vertelt Kimberly.

Ga naar alle opleidingen

Kimberly werkt als bediende bij de Belgische Incassodienst. Toch heeft ze de schoolbanken nog niet vaarwel gezegd: “Ik wilde al beginnen werken – en centjes verdienen – maar tegelijk ook nog studeren. De opleiding ‘Boekhouding’ bij SYNTRA vormt een perfect verlengstuk van mijn studie ‘Kantoor’. In september start ik in het tweede jaar. In het eerste jaar stond de basis van boekhouding, de wetgeving en personenbelasting op het programma. De volgende twee jaren gaat het onder meer over boekhouden op de computer en worden de verschillende onderdelen van de opleiding verder uitgediept. Ik volg de opleiding op donderdagavond en op zaterdagvoormiddag. Dat is goed combineerbaar met mijn job. In dagonderwijs wordt de opleiding op twee jaren aangeboden.”

“Dankzij deze bijkomende vorming verhoog ik mijn toekomstkansen. Na de afronding van de studie kan ik als boekhouder in bediendenstatuut aan de slag, maar de vorming betekent ook een goede basis om als zelfstandige te beginnen. Op dit ogenblik liggen nog alle pistes open.”