Khadia meteen aan het werk na voltijdse dagopleiding kinderopvang

Ga naar alle opleidingen
Khadija Ouàli
Kinderbegeleider

De 24- jarige Khadija Ouàli heeft een succesvol 2012 achter de rug. Ze studeerde af aan SYNTRA- richting verantwoordelijke kinderopvang en kreeg meteen een job bij haar tweede stageplaats, De Kleine Kameleon in Maasmechelen.

Ga naar alle opleidingen

Khadija volgde twee jaar de richting orthopedagogie aan de KHLim. “Ik zocht een opleiding die volledig bij mij paste en kwam bij SYNTRA terecht. Daar volgde ik het voorbije jaar de voltijdse dagopleiding verantwoordelijke kinderopvang. Ik leerde er veel bij, al was het wel een voordeel dat ik sommige aspecten al op de KHLim zag”. verteld ze.

Lezen

“Tijdens mijn tweede deelstage was ik veertig uur als verantwoordelijke aan de slag bij De Kleine Kameleon in Maasmechelen. Daar waren ze blijkbaar heel tevreden, want ik kreeg meteen een jobaanbieding. In juni moet ik op een vrijdag mijn project verdedigen. Toen dat voorbij was, werd ik meteen gebeld of ik maandag kon beginnen. Ik twijfelde geen seconde. Het is echt een leuke job en De Kleine Kameleon ligt bovendien op wandelafstand van thuis”.

“Velen denken dat we enkel een beetje op de kinderen moeten passen, maar dat is een misvatting. Er komt veel meer bij te kijken. We staan mee in voor hun opvoedingen doen lees- en knutselactiviteiten om hen te ontwikkelen. De geven hun dierbaarste bezit in onze handen, dan moet je hen ook zo goed mogelijk verzorgen.”