Isabelle Van Genechten slaat nieuwe weg in, haar eigen schoonheidssalon

Ga naar alle opleidingen
Isabelle Van Genechten
Schoonheidsspecialiste

Een jaar na het volgen van de voltijdse dagopleiding schoonheidsspecialiste bij SYNTRA runt Isabelle Van Genechten (22) uit Balen al een eigen beautysalon. “De SYNTRA-opleiding vormde een perfecte voorbereiding voor een start als zelfstandige”, beklemtoont Isabelle.

Ga naar alle opleidingen

De SYNTRA-opleiding vormde een perfecte voorbereiding voor een start als zelfstandige

Na eerst de richting Latijn en nadien economie-moderne talen in het secundair onderwijs ging Isabelle aan de PXL in Hasselt communicatiemanagement en public relations studeren. Met een job als beautyredactrice bij een vrouwenmagazine kwam ze midden in haar droomwereld terecht. “Maar ik wilde mijn echte passie volgen. Dus schreef ik me in bij SYNTRA voor de dagopleiding schoonheidsspecialiste. Deze dagopleiding van een jaar bestond uit theorie en praktijk. Theoretische vakken zijn onder meer anatomie, aandoeningen van de huid, cosmetologie - leer van de ingrediënten van de producten is dat - opbouw van het lichaam en zeer belangrijk: bedrijfsbeheer. De praktijk gebeurde in de lessen. We oefenden op elkaar en ook op modellen."

"Twee keer per jaar organiseerden we ook een wellnessdag, waarop mensen Isabelle Van Genechten slaat nieuwe weg in zich eens echt konden laten verwennen. Die ervaring en de tips van de docenten uit hun eigen praktijk vormden de perfecte voorbereiding voor mijn start als zelfstandige. Nu volg ik nog de eenjarige avondopleiding esthetisch deskundige. Daarin leren we vooral machines gebruiken die op korte tijd tot huidverbetering leiden.”

Bekijk ook de opleiding