Tattoo artist

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Tattoo artist

Ben je op zoek naar een creatieve en uitdagende carrière? Wil je jouw passie voor kunst en design combineren met je interesse in de tattoo-industrie? Dan is onze unieke opleiding tot Tattoo artist iets voor jou!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

De opleiding bestaat uit verschillende lesonderdelen die je stap voor stap begeleiden naar het worden van een professionele tattoeëerder.

Het begint met het toelatingsexamen dat bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Hierin wordt je kennis en vaardigheden op het gebied van tatoeëren getest. 

Vervolgens start je met de les waarin je alles leert over de materialen en grondstoffen die nodig zijn om te kunnen tatoeëren. Daarnaast leer je ook over de werkruimte en werkpost, administratie en omgang met klanten.

Daarna ga je aan de slag met de lessen rond tatoeagetechnieken. Hierin leer je stap voor stap verschillende tatoeagetechnieken, van het werken met stencils tot het zetten van lijnen en het creëren van schaduweffecten. Je krijgt veel praktijkervaring en feedback op jouw werk.

Na het volgen van deze opleiding ben je klaar voor een apprenticeship (stage) bij een tattoo artist. Wees je ervan bewust dat leren tatoeëren een vaardigheid is die je pas onder de knie krijgt na jarenlang oefenen en begeleiding van een ervaren tattoeëerder. Maar met onze opleiding heb je wel de perfecte basis om hiermee aan de slag te gaan. Vraag erachter bij je lesgever! 

Onze opleiding Tattoo artist is de perfecte combinatie van creativiteit, technische vaardigheden en ondernemerschap. Het is een uitdagende en spannende carrière die je veel voldoening zal geven. Schrijf je nu in en ontdek jouw talenten als tattoo artist!

Het inschrijvingsgeld omvat natuurlijk niet alle materialen en grondstoffen die je nodig hebt om te kunnen tatoeëren. Daarom zullen onze docenten je tijdens de opleiding informeren over de verschillende benodigdheden. We willen dat je volledig voorbereid en met vertrouwen aan de slag kunt gaan als professionele tattoo artist. Aarzel niet om ons te contacteren als je nog vragen hebt over de opleiding of het vervolgtraject.

Het startpakket voor cursusjaar 2024/2025 kost 2300 euro.

Bel naar campus Hasselt 011/30 32 32 en vraag achter Marjan, Nathalie of Ramona. Of stuur een mailtje naar infohasselt@syntrapxl.be. We helpen je graag verder!

Voor creatievelingen met tekentalent die geslaagd zijn voor het toelatingsexamen

Let op! We zoeken naar getalenteerde kunstenaars met uitzonderlijke tekenvaardigheden. Alleen kandidaten met een hoog niveau van artistiek talent zullen worden overwogen.

Slagen voor het toelatingsexamen

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

LET OP! Je kan je enkel inschrijven voor deze opleiding als je geslaagd bent voor het toelatingsexamen

Toelatingsexamen Tattoo artist: 150 euro

 • Theoretisch examen (1u): schriftelijk examen over het theoretisch gedeelte. Je ontvangt een paar weken voor het toelatingsexamen e-content hiervoor.
 • Praktisch examen (1u): je krijgt een tekenopdracht op het examen zelf.
 • Portfolio met tekeningen online ter beschikking stellen

Tattoo artist: 2295 euro

 • Materialenkennis: machines
 • Materialenkennis: naalden, grips en tips
 • Grondstoffenkennis: inkten en verbruiksmaterialen
 • Praktijk stencil
 • Praktijk lijnen
 • Praktijk volle kleur
 • Praktijk schaduw
 • Praktijk gradaties
 • Praktijk dotten

De lessen worden om de twee weken klassikaal gegeven. Daarnaast krijg je van de docent oefenopdrachten om thuis te werken aan je vaardigheden. Je maakt foto's van je resultaten en laadt deze op in de cloud. Tijdens het volgende klassikale feedbackgesprek worden deze foto's gebruikt als basis om je verder te helpen en te begeleiden in je ontwikkeling als tattoo artist.

Denk eraan dat je, om te kunnen starten in de sector, in het bezit moet zijn van een hygiënecertificaat. Meer informatie hierover kun je vinden via deze link: Hygiëneprocedures

 

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.