Toelatingsproef tattoo artist

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Toelatingsproef tattoo artist

Ben je op zoek naar een creatieve en uitdagende carrière? Wil je jouw passie voor kunst en design combineren met je interesse in de tattoo-industrie? Dan is onze unieke opleiding tot Tattoo artist iets voor jou!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Om te kunnen starten met de opleiding tot tattoo artist moet je eerst slagen voor het toelatingsexamen. 
Dit examen is bedoeld om de kwaliteit van de instroom naar de opleiding te waarborgen. Een aantal weken voor het toelatingsexamen ontvang je e-content die belangrijke onderwerpen bevat, zoals anatomie, ergonomie, hygiëne en communicatie. Tijdens het toelatingsexamen worden er vragen gesteld over deze onderwerpen. 
Daarnaast krijg je ook een tekenopdracht waarbij je een ontwerp moet maken rond een bepaald thema. Onze praktijkdocenten zullen je tekenvaardigheden beoordelen en vervolgens krijg je zo snel mogelijk te horen of je wel of niet wordt toegelaten tot de opleiding tot tattoo artist.

Let op! We zoeken naar getalenteerde kunstenaars met uitzonderlijke tekenvaardigheden. Alleen kandidaten met een hoog niveau van artistiek talent zullen worden overwogen.

 

Voor creatievelingen met tekentalent

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?
  • Theoretisch examen (1u): schriftelijk examen over het theoretisch gedeelte. Je ontvangt een paar weken voor het toelatingsexamen e-content hiervoor
  • Praktisch examen (1u): je krijgt een tekenopdracht op het examen zelf.

Als je het toelatingsexamen voor de Tattoo Artist-opleiding aflegt, is het belangrijk dat je tegen die tijd een online portfolio hebt samengesteld met je tekeningen. Dit portfolio is een belangrijk onderdeel van je aanvraag en biedt ons de mogelijkheid om jouw werk te beoordelen en te zien of je voldoende talent hebt voor deze opleiding.
Zorg ervoor dat je een selectie maakt van je beste tekeningen en deze op een overzichtelijke manier presenteert. 
Onthoud dat je online portfolio een weerspiegeling is van je professionele vaardigheden en stijl als kunstenaar. Neem dus de tijd om het zorgvuldig samen te stellen en ervoor te zorgen dat het aantrekkelijk en professioneel oogt.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.