Logistiek verantwoordelijke

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Logistiek verantwoordelijke

Het volgen van deze opleiding stelt de cursist in staat om goederenstromen onder controle te houden en de nodige ondersteuning te bieden bij de aankoop, voorraadbeheer en productieplanning binnen een logistieke afdeling of distributiecentrum. Wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de logistiek? Dan geeft deze opleiding de volledige bagage die je nodig hebt!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

De opleiding “Logistiek verantwoordelijke” heeft tot doel de cursist inzicht te geven om logistieke processen in kaart te brengen, diverse transportmodi te combineren met het beheer van de integrale supply chain en zo verbeteringstrajecten voor te stellen en te implementeren, zij het interne of externe processen. Belangrijk hierbij is dat de cursist een helikopter view kan krijgen van de diverse processen en tegelijk inzicht krijgt in de individuele ketens in een supply chain en de samenhang van de diverse processen die in iedere afdeling binnen een bedrijf plaatsvinden. Zo wordt er veel aandacht besteed om processen efficiënt en lean te maken, as-is situaties te schetsen, continue verbeteringen voor te stellen en nodige operationele en financiële KPI’s op te stellen. Er zal onder andere gekeken worden naar:
Inkomende stromen
Voorraadbeheer
Interne en externe warehouse operations
Multimodale transportmodi 
Documentenflow
Customer service
Lean manufacturing en logistics
Activity based costing
Kostprijsberekening
Projectmanagement 

De cursist zal na deze opleiding voldoende bagage hebben om zelfstandig optimalisaties voor te stellen van bestaande situaties en projecten voldoende te onderbouwen zodat eventuele investeringen op een verantwoorde wijze kunnen worden voorzien.

Omwille van het groot aantal uren studiebelasting worden er 2 lestijden (avonden) per week ingepland.  Een lessenrooster wordt ter beschikking gesteld bij de start van de opleiding.

Personen die reeds een ervaring hebben binnen de sector transport en logistiek of die bij Syntra PXL al eerder met succes de opleiding logistiek bediende of logistiek assistent hebben gevolgd

Deze opleiding is een vervolg op het onderliggende traject logistiek assistent.
Als je voor deze opleiding wil inschrijven moet je ofwel een getuigschrift logistiek assistent (logistiek bediende), een gelijkwaardig attest kunnen voorleggen of kunnen bewijzen dat je minstens 2 jaar actief bent in de logistieke sector als logistiek bediende (attest werkgever).

Programma:

Inleiding tot supply chain management  (28u)
Voorraad en voorraadbeheer  (28u)
Inkoop  (32u)
Productie  (36u)
Distributie  (36u)
Retourlogistiek en logistieke processen  (28u)
Projectmanagement  (32u)

Eindproef logistiek verantwoordelijke  (1u)

 

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00514
  • Officiële opleidingsnaam : Logistiek verantwoordelijke
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.