Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Data analist

Eén jaar lang investeer je één avond per week aan één van de belangrijkste ICT troeven in je loopbaan. Veel bedrijven beschikken over intern gestructureerde data. Denk aan financiële gegevens, sales cijfers, marketing analytics, enz... Het is een kunst om deze (big) data te analyseren en deze om te zetten naar strategisch bruikbare data. Daar ligt je taak als Data Analist.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Data Analyse is de IT skill van de toekomst. Ook dit cursusjaar hebben we het programma van Data Analist up-to-date gebracht. Het verzamelen en gebruik van data neemt alleen maar toe. De vraag naar specialisten die deze data kunnen interpreteren voor strategische bedrijfsdoeleinden groeit bijgevolg even hard. Als Data Analist maak je binnen het bedrijf de brug tussen IT (data in databanken, technisch) en business (zij willen de juiste cijfers zien in mooie grafieken gekoppeld aan de KPI's van het bedrijf, strategisch).
Benieuwd naar de ervaring van een cursist? Bekijk de getuigenis van cursist Pieter hier.

BYOD (Bring Your Own Device): om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee: een moderne laptop met liefst 8GB aan RAM, 20GB vrije HD/SSD-ruimte en een recent Windows OS. Je gaat verschillende installaties moeten doen (oa SQL), dus zorg dat je administrator-rechten hebt.

Data-analisten zijn van nature wiskundig ingesteld, hebben een passie voor statistiek en gegevens. Onontbeerlijk zijn de analytische skills om complexe problemen op te lossen en communicatieskills om de verkregen inzichten te presenteren. We mikken op CIO’s, IT managers, business-analisten, ontwikkelaars, marketing en DBA’s die meer willen leren over data-analyse.

Er zijn geen strikte toelatingsvoorwaarden, maar hou rekening met:
• je hebt een behoorlijke affiniteit hebben met wiskunde, logica en statistiek, wat onontbeerlijk is voor het volgen van deze opleiding.
• je beschikt over een goede kennis van Excel (regelmatige gebruiker). Omgaan met PowerPivot en Power BI wordt in de cursus aangeleerd.

1 lesavond per week, gedurende 1 jaar.

Programma-inhoud Data Analist:

Data structuur en data modeling (8 sessies)
- Introductie
- Data modeling
- Data kwaliteit

- Big Data en Hadoop
- BI & DWH

Data management (data preparation) (9 sessies)
- Database taal
- Data analyse taal

Data management (advanced) (7 sessies)

- Intro + DDK + DML (+ e-leren)
- Bulk insert
- Loops, functions, …

BI & visualisaties  (9 sessies)
- Data visualisatietechnieken
- Analysetechnieken
- BI-tool

GDPR (1 sessie)

- GDPR (e-leren)

Eindproef Data Analist (1u)

Elke module wordt beoordeeld met een doorlopende opdracht (dagelijks werk) of een examen. Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een erkend getuigschrift Data-analist.

 

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00268
  • Officiële opleidingsnaam : Data-analist
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - STEM

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.