Business analist

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Business
Favoriet

Business analist

Goede communicatie zorgt voor goede resultaten, goed begrip leidt tot snelle uitkomsten. Dat is meteen de onschatbare meerwaarde van een goede business analist in elk IT developmentproject. Van website tot applicatie, dankzij deze opleiding beheers je de technieken om reële businessdoelstellingen te vertalen naar IT requirements, bouw je de brug tussen klant en IT-afdeling.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Als business analist combineer je een sterk analytisch vermogen met sterke people skills. Je kan door analyse tot de kernvoorwaarden van een IT-project komen, en weet deze duidelijk te vertalen naar zowel technische ontwikkelaars als klant of organisatie. Deze opleiding is een uitstekende aanvulling op elke development-opleiding. Ook ervaren netwerkmanagers, systeembeheerders en developers leren met oa het UML model een duidelijke structuur om ideeën om te zetten in succesvolle projecten.

Deze lange opleiding Business Analist start in najaar 2024. Voor voorjaar 2024 kijk je best naar de intensieve opleiding 'Business- en Functionele Analyse' - klik hier.

BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal thuis en op de campus te kunnen werken, breng je je eigen laptop mee. Een degelijke, moderne laptop volstaat, Mac of Windows.

Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Word en Excel) is vereist. Professionele IT-ervaring (programmeren, development, admins…) is niet nodig, maar een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek helpt je snel op weg. Je spreekt een vlot mondje Engels, de vaktaal in de IT. 
Je bent een echte teamplayer, want groepswerk en people skills staan centrale in deze opleiding. Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen.

Dit is daarnaast een ideale opleiding voor bestaande informatici die zich willen omscholen of bijscholen.

IN AVONDOPLEIDING duurt de opleiding Business analist 1 jaar:

Business analist inleiding
  IT & business (4 sessies)
  Business analyse methodology (10 sessies)

Business analist in de praktijk
  Functioneel ontwerp (8 sessies)
  UML praktijk (4 sessies)
  Probleemoplossend denken(3 sessies)
  Business skills (4 sessies)

 Eindproef Businessanalist (1 sessie)

Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een getuigschrift Business analist.

 

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00506
  • Officiële opleidingsnaam : Businessanalist
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Innovatie

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.