Adobe Illustrator (basis)

€ 425.00 incl.
€ 351.24 excl. BTW

Adobe Illustrator (basis)

Schuif mee aan bij dit onderdeel in de opleiding Grafisch Designer. Adobe Illustrator is hét standaardprogramma van grafici wereldwijd heen. Je kan het vergelijken met een elektronische tekendoos, voorzien van oneindig veel tools voor het maken van elke denkbare afbeelding. Je kan het gebruiken voor bedrijfslogo's, illustraties en grafieken; voor bijvoorbeeld studieboeken, bedrijfspresentaties en multimediaproducten. Wil je met Illustrator aan de slag? Dan zet deze basisopleiding je in gang, zowel in Genk als in Pelt, zowel overdag als 's avonds.

€ 425.00 incl.
€ 351.24 excl. BTW

In detail

In deze opleiding leer je al doende Adobe Illustrator beheersen. Je ontdekt de interface, de tekengereedschappen, verlooptechnieken, lagen, text tools, maskers enz.. . Je leert over de voordelen van vectoren en de dynamiek van pixels. Na deze 8 sessies kan je je verder ontwikkelen tot een professionele digitale tekenaar. Je docenten zijn ervaren grafici in reclame, communicatie, branding en verpakking; fijn grafisch gezelschap voor ambitieuze creatievelingen.

Illustrator basis is onderdeel van de lange opleiding Grafisch Designer. De plaatsen in deze groep zijn beperkt, dus snel inschrijven is aangeraden.

BYOD (Bring Your Own device): Een eigen laptop (PC of Mac) is een must om deze opleiding te volgen. Je laptop moet vlot de applicaties van de Adobe Creative Suite kunnen draaien. De nodige systeemvereisten staan op de site van Adobe vermeld.
- een 15'' scherm of groter is aangewezen. Met een scherm van 13" heb je weinig werkruimte in je tekenprogramma's.
- ten allerminste 8Gb werkgeheugen, maar best 16GB RAM
- minimum 1Gb video ram geheugen en een krachtige processor
Met bijvoorbeeld een recente Macbook Air met M1-processor zit je alvast goed. Een extern scherm is dan wel aan te raden.

Als je als cursist bent ingeschreven voor deze opleiding bij SyntraPXL maak je aanspraak op korting voor Creative Cloud. Wij bezorgen je de procedure om het volledige pakket aan te schaffen met je studentenkorting. Installeer Illustrator ruim vóór aanvang van de eerste les, dan kunnen we meteen aan de slag.

SOFTWARE: een abonnement op Adobe Creative Cloud is nodig. Met dit abonnement heb je toegang tot software en vele fonts en andere goodies. Als je als cursist bent ingeschreven bij SYNTRA-Limburg krijg je een fikse korting op Creative Cloud. Wij bezorgen je de procedure om het volledige pakket aan te schaffen met je studentenkorting. Installeer Illustrator vóór aanvang van de eerste les, dan kunnen we meteen aan de slag

Voor iedereen die aan de slag wil met Adobe Illustrator. Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke PC/MAC-vaardigheid is vereist en je hebt aanleg voor grafisch werk en tekenen.

Je sluit aan bij de lessen Illustrator van Grafisch Designer. De lessen worden thematisch opgebouwd, zodat je meteen praktisch leert werken met de software:
- Verkenning markt vector-software
- Vectortekenen: werken met vorm
- Vectortekenen: werken met kleur
- Vectortekenen: werken met tekst en typografie
- Vectortekenen: werken met compositie en illustratie
- Vectortekenen: export en bewaren

Komen aan bod, met vele praktische oefeningen:
- werken met de interface en documenten
- selecties maken en bewerken
- tekentools
- transformeren en omvormen
- segmenteren en knippen
- navigeren
- met objecten en paden werken
- inkleuren
- werken met lagen
- werken met effecten
- correct leren vormgeven
- afdrukken
- kwaliteitszorg
- werken met tekst

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 351.24 excl. BTW
€ 425.00 incl.
+ Handboeken
€ 14.15 excl. BTW
€ 15.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 365.39 excl. BTW
€ 440.00 incl.

Besparingen

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Robin
De Vries

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.