• Opleidingen
  • Praktische informatie
  • Over SyntraPXL
Onze campussen

Chocolatier Jolien hoort sinds dit jaar bij de beste van België

1 year 7 months geleden

Chocolatier Jolien Delvaux, ex-cursist SyntraPXL, heeft erkenning gekregen in de Gault&Millau en blijft haar palet van chocoladesmaken vernieuwen. In een tijdsbestek van slechts vier jaar heeft Jolien in Aarschot naam gemaakt met haar atelier, Atelier Delvaux. Dit atelier hoort nu bij de beste chocolatiers van België en heeft een welverdiende plek in de Gault&Millau.

chocolatier

De erkenning door Gault&Millau kwam sneller dan verwacht. Deze gids staat bekend als een toonaangevende autoriteit in de culinaire wereld, vergelijkbaar met de Michelin-gids. Met deze erkenning op zak is het team van Atelier Delvaux gemotiveerd om zichzelf constant te overtreffen en hun vakmanschap verder te verfijnen.

Jolien heeft een rijke achtergrond in de horeca. Na haar opleiding aan de hotelschool in Herk-de-Stad specialiseerde ze zich verder in chocoladebewerking bij SyntraPXL in Hasselt. Na haar studies besloot ze direct als zelfstandige aan de slag te gaan in de wereld van chocolade. Het proces van chocolade maken is tijdsintensief en vergt veel precisie, maar de passie en toewijding van Jolien hebben haar door de jaren heen gedreven.

Eén van Jolien's talenten is haar vermogen om unieke smaakcombinaties te creëren. Ze experimenteert graag met een mix van traditionele en vernieuwende smaken, en laat zich inspireren door culinaire ervaringen en seizoensgebonden ingrediënten. Bovenkant formulier

Bij SyntraPXL zijn we alvast trots op Jolien en kijken we uit naar wat de toekomst voor haar en haar chocolade-atelier brengt.

Smelt jij voor job als chocolatier?

In de intensieve opleiding chocolatier vertrek je van grond- en hulpstoffen (zoals cacaoboter, cacaomassa, suiker en eventueel melk) en leer je verschillende vormen van chocoladeproducten maken. Het gehele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Op het einde van de opleiding kan jij starten als chocolatier. 

Bekijk hier de avondopleiding

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Slotenmaker docent Nico Bosmans
Artikel

Politieman in hoofdberoep, slotenmaker in hart en nieren: maak kennis met Nico Bosmans

Wat hebben een python in bed, een deur die maar niet meer opengaat en een oud vrouwtje dat gered moet worden gemeen? Voor Nico Bosmans zijn het situaties die zijn twee passies samenbrengen: zijn werk als teamchef bij de politie én zijn beroep als slotenmaker.

apotheekassistent
Artikel

Achter de toog bij de apotheek: meer dan medicatie

Bij SyntraPXL leiden we apotheekassistenten op die stevig in hun schoenen staan: met kennis van zaken, een warm hart voor patiënten en een scherp oog voor correcte zorg. Maar wat betekent dat precies, werken als apotheekassistent? Wat gebeurt er achter de toog, naast het schap met medicatie?

Ellen's sweet bakery
Nieuws

"Het is zalig om dit elke dag te mogen doen"

Chocolatier en patissier Ellen Jacobs maakt de lekkerste (bruids)taarten, brownies, bokkenpootjes, cupcakes, koekjes en ga zo maar door. "Het is heel speciaal wanneer een koppel jou kiest om de taart te maken voor hun speciale dag", vertelt ze. Met haar foodtruck trekt ze bovendien langs markten en evenementen en bouwt ze gestaag aan haar droom: een eigen koffiebar.