Expert aan het woord: docente permanente make-up Esther Vernhout

1 week 4 dagen geleden

Wie zich inschrijft voor een opleiding permanente make-up bij SyntraPXL krijgt les van niemand minder dan Esther Vernhout, een bijzonder gedreven docente met internationale ervaring en een groot hart voor haar beroep.

Esther Vernhout permanente make-up

"Permanente make-up is het mooiste sieraad dat een vrouw kan dragen"

Permanente make-up is de ultieme tijdsbesparing voor drukke mensen die er altijd op hun best willen uitzien. Je verspilt immers geen tijd meer aan het aanbrengen van eyeliner, wenkbrauwpotlood of lippenstift. Niets dan voordelen dus, vertelt docente Esther Vernhout.

Esther: “Permanente make-up is een van de mooiste sieraden die een vrouw kan dragen. Vierentwintig uur per dag zit er een prachtig accent aan make-up op je gezicht. Het is iets wat je echt kan doen stralen, een hulpmiddeltje om de natuurlijke schoonheid van je gelaat uit te spelen.”

Een subtiel accent

Vooral vrouwen tussen de dertig en zestig kiezen voor permanente make-up, weet Esther. “Vrouwen van die leeftijd zien dat ze langzaam ouder worden. Ze krijgen rimpeltjes of kraaienpootjes, hun wenkbrauwen worden wat dunner … Tegelijkertijd willen ze werken, sporten, voor de kinderen zorgen en als het even kan ook nog een boek lezen. Zij hebben geen tijd om ’s ochtends een uitgebreide beautyroutine toe te passen. Voor hen is permanente make-up de ideale oplossing.”

“Niet overdrijven, dat is de kunst”

Een fout die je als expert in de permanente make-up niet mag maken, is overdrijven. De kunst zit ‘m in het subtiele, vertelt Esther. “Permanente make-up is pas echt geslaagd als het niet opvalt. Ken je dat gevoel dat je naar je beste vriendin kijkt en denkt: er is iets anders aan haar, maar wat … Dát is wat we willen bereiken en wat ik mijn cursisten ook altijd probeer bij te brengen.”

Zelf is Esther op een vrij grappige manier in de wereld van de permanente make-up gerold. “Ik reed vroeger motor en als het regende, hing mijn eyeliner na zo’n ritje op m’n kin (lacht). Dat moet anders kunnen, dacht ik toen. En zo liet ik mijn eerste permanente lijntjes aanbrengen. Ik ben er overigens nog steeds erg tevreden mee!”

Kilometers maken

Als schoonheidsspecialiste met een eigen salon in Roermond heeft Esther intussen al meer dan vijftien jaar ervaring. Ze wordt regelmatig ingehuurd door andere schoonheidssalons om permanente make-up aan te brengen en heeft zelfs jaren in Dubai gewerkt! Meerdere keren per week trekt ze op pad om niet alleen SyntraPXL-cursisten maar ook collega-schoonheidsspecialisten vertrouwd te maken met het beroep van permanente make-up artist.

“Er zijn twee dingen die ik mijn cursisten bijbreng: een stevige basis en veel vertrouwen”

“Er zijn twee dingen die ik mijn cursisten wil bijbrengen: een stevige basis en veel vertrouwen. Het echte verfijnen en specialiseren gebeurt gaandeweg. Alleen door veel kilometers te maken, leer je goed autorijden. Dat is met permanente make-up net zo. Op den duur zal je in één oogopslag zien welke naald je voor welk huidtype nodig hebt en met welke snelheid je kan werken.”

Permanente make-up: iets voor jou?

  • Vind jij het leuk om het mooiste in mensen naar boven te halen?
  • Sla je graag een babbeltje?
  • Maak je graag iemand blij?
  • Ben je een tikje perfectionistisch?

Antwoordde je vier keer ‘ja’? Schrijf je dan snel in voor een van onze opleidingen permanente make-up! Je bent ook altijd welkom in Esthers lessen om een kijkje te komen nemen.

Permanente make-up: eyes

Deze praktijkgerichte opleiding duurt 3 dagen van 6 uur en omvat een intensief programma dat jou alle basiskennis en vaardigheden bijbrengt om te starten als permanent make-up artist met als specialisatie eyeliner. De lessen gaan door op de campus in Hasselt.

Ik ga voor de ogen!

 

Permanente make-up: brows

Deze praktijkgerichte opleiding duurt 3 dagen van 6 uur en omvat een intensief programma dat jou alle basiskennis en vaardigheden bijbrengt om te starten als permanent make-up artist met als specialisatie wenkbrauwen. De lessen gaan door op de campus in Hasselt.

Doe mij maar brows!

 

Permanente make-up: lips

Deze praktijkgerichte opleiding duurt 3 dagen van 6 uur en omvat een intensief programma dat jou alle basiskennis en vaardigheden bijbrengt om te starten als permanent make-up artist met als specialisatie lippen. De lessen gaan door op de campus in Hasselt.

Lips, please!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Tommy Goukens
Artikel

3 straffe bierkenners: deel 1

Artikel

Niet ditchen, wel switchen! Van Hogeschool PXL naar SyntraPXL … en terug

Een opleiding bij SyntraPXL kan een perfect alternatief zijn voor een studie aan de hogeschool, bewijst Kean Bernaerts. Hij ruilde zijn eerste jaar ergotherapie aan Hogeschool PXL in voor de opleiding sales- en accountmanager bij SyntraPXL om zich daarna nog verder te specialiseren bij … Hogeschool PXL!

Artikel

In goede handen

Rina Gubanski zet zich via haar vzw ’n witte Roos dagelijks in voor kankerpatiënten. Ze biedt hun kosteloos een herbalanceringsmassage aan, die zowel mentaal als fysiek enorm heilzaam kan zijn. Daarnaast brengt ze als docente binnen SyntraPXL zo veel mogelijk mensen de techniek van deze massage bij. Een gesprek!

Artikel

Programmeren kan je leren

Oké, jij wil programmeren. Een goede beslissing, want als developer mag je rekenen op een bijzonder hoge werkzekerheid. Een snelle zoektocht op Google zal je echter leren dat er een heleboel verschillende programmeertalen zijn. Welke is nu het best geschikt? En wat als je helemaal geen zin hebt in een tweejarige opleiding?

Artikel

Ik wil starten in de IT!

Als er één sector is waarin je altijd een job vindt, is het de IT. Maar de informaticawereld is veelomvattend. Ga je voor netwerkbeheerder of wil je toch eerder programmeren? En welke programmeertaal is dan het meest geschikt? SyntraPXL heeft een aantal opleidingen die je niet alleen een uitstekende basis bieden, maar je ook helpen een doordachte keuze te maken voor de toekomst. Een overzicht!

summerschool opleidingen
Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing