De weg naar geluk

1 maand 1 week geleden

TV Limburg zond dit jaar zes afleveringen van ‘De weg naar geluk’ uit. Het programma brengt warme verhalen over mensen die aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen. Je ontdekt hier hoe SyntraPXL daar op een waardevolle manier aan heeft bijgedragen.

tvl

Sander ontwikkelt innovatieve batterijen

Sander is elektricien en werkt deels als zelfstandige. Als het contract van zijn vaste job afloopt, besluit hij zijn zelfstandige activiteit uit te breiden. Hij volgt de voltijdse opleiding cv en sanitair bij SyntraPXL. Hij wil zijn klanten een totaalpakket aanbieden, zodat hij alle voorzieningen in de huizenbouw kan doen. Sander is intussen goed op weg met zijn opleiding cv en sanitair. Hij doet mee aan de ondernemersdagen, waar hij het idee van een zandbatterij oppert. Hij ontwikkelt een prototype van de batterij en ontdekt dat die erg veel potentieel heeft.

Veerle zoekt en vindt een nieuwe uitdaging

Veerle heeft al heel haar leven een grote liefde voor taal en werkt als redacteur en zelfstandig vertaler. Maar dan krijgt ze de diagnose borstkanker en moet ze haar carrière noodgedwongen on hold zetten. Ze ondergaat de zware behandelingen en focust op genezen.

Veerles behandelingen zitten erop en ze is klaar om terug aan de slag te gaan. Ze solliciteert voor de job van content marketeer bij SyntraPXL. Het gesprek verloopt goed, en niet veel later krijgt ze positief nieuws. Ze mag starten en voelt zich al snel helemaal thuis in de organisatie.

Willy restaureert de oldtimer van zijn overleden zoon

Willy heeft een passie voor auto’s en motoren. Hij is al meer dan dertig jaar docent carrosserie en carrosserie voor oldtimers bij SyntraPXL. Als zijn zoon Jo plots overlijdt, besluit hij samen met een aantal cursisten Jo’s droom verder uit te werken: het opknappen van een oude Morris Minor.

Willy’s gerestaureerde auto is goedgekeurd en mag de baan op. Er blijken nog wat kleine gebreken te zijn, maar Willy en de cursisten steken hun hart en ziel in de verdere reparatie. Een tijdje later mag de oldtimer als ceremoniewagen bij een huwelijk fungeren, precies zoals Jo altijd gewild had.

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
burn-out stress
Artikel

“Dé reden voor het toenemende aantal burn-outs? Onze smartphone”

Artikel

SyntraPXL en Liantis leiden samen accountants op

Liantis ondersteunt ondernemende mensen. SyntraPXL biedt opleidingen aan. Twee partijen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben, wisten toch een duurzame samenwerking op te zetten. Eentje waar zowel Liantis als SyntraPXL veel baat bij heeft!

Artikel

Burn-out begrijpen en aanpakken: 3 cruciale opleidingen

Burn-out is een steeds vaker voorkomend probleem in onze snel veranderende en veeleisende wereld. Het aantal gevallen van burn-out stijgt jaarlijks, en er is een dringende behoefte aan professionele begeleiding om mensen zowel preventief als curatief te ondersteunen​​. Hier bespreken we drie unieke opleidingen, elk met een specifieke focus en aanpak om dit groeiende probleem aan te pakken.

Artikel

Zoals het klokje bij SyntraPXL tikt …

De opleiding horlogemaker – hersteller gooit hoge ogen. Al vier cursisten slaagden na het behalen van hun diploma voor het examen van tophorlogemerk Omega. Een van hen is Koen Vanwyngaerden, die zichzelf met een score van meer dan 80% nu tot de beste horlogemakers van de Benelux mag rekenen.

Artikel

Limburg blijft groeien als kenniscentrum

Limburg is als kenniscentrum in volle ontwikkeling, met de bestaande, herkenbare en deels ook buiten Limburg erkende ecosystemen zoals Corda, T2-campus, Health en Bouw. Hogeschool PXL heeft een ambitieus plan: 5 campussen voor onderzoek en onderwijs in Limburg zullen worden getransformeerd tot levendige state-of-the-art campussen en sterke ecosystemen met aandacht voor duurzaamheid. Deze visie is vertaald in afzonderlijke masterplannen. Het project PXL BusinessHUB situeert zich in een masterplan dat zal worden uitgerold aan de Elfde-Liniestraat in Hasselt: “Doorbraak PXL”. Dit doen ze natuurlijk niet alleen, verschillende partners waaronder ook SyntraPXL zullen hieraan meehelpen.

Artikel

Chocolatier Jolien hoort sinds dit jaar bij de beste van België