De weg naar geluk

7 months geleden

TV Limburg zond dit jaar zes afleveringen van ‘De weg naar geluk’ uit. Het programma brengt warme verhalen over mensen die aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen. Je ontdekt hier hoe SyntraPXL daar op een waardevolle manier aan heeft bijgedragen.

tvl

Sander ontwikkelt innovatieve batterijen

Sander is elektricien en werkt deels als zelfstandige. Als het contract van zijn vaste job afloopt, besluit hij zijn zelfstandige activiteit uit te breiden. Hij volgt de voltijdse opleiding cv en sanitair bij SyntraPXL. Hij wil zijn klanten een totaalpakket aanbieden, zodat hij alle voorzieningen in de huizenbouw kan doen. Sander is intussen goed op weg met zijn opleiding cv en sanitair. Hij doet mee aan de ondernemersdagen, waar hij het idee van een zandbatterij oppert. Hij ontwikkelt een prototype van de batterij en ontdekt dat die erg veel potentieel heeft.

Veerle zoekt en vindt een nieuwe uitdaging

Veerle heeft al heel haar leven een grote liefde voor taal en werkt als redacteur en zelfstandig vertaler. Maar dan krijgt ze de diagnose borstkanker en moet ze haar carrière noodgedwongen on hold zetten. Ze ondergaat de zware behandelingen en focust op genezen.

Veerles behandelingen zitten erop en ze is klaar om terug aan de slag te gaan. Ze solliciteert voor de job van content marketeer bij SyntraPXL. Het gesprek verloopt goed, en niet veel later krijgt ze positief nieuws. Ze mag starten en voelt zich al snel helemaal thuis in de organisatie.

Willy restaureert de oldtimer van zijn overleden zoon

Willy heeft een passie voor auto’s en motoren. Hij is al meer dan dertig jaar docent carrosserie en carrosserie voor oldtimers bij SyntraPXL. Als zijn zoon Jo plots overlijdt, besluit hij samen met een aantal cursisten Jo’s droom verder uit te werken: het opknappen van een oude Morris Minor.

Willy’s gerestaureerde auto is goedgekeurd en mag de baan op. Er blijken nog wat kleine gebreken te zijn, maar Willy en de cursisten steken hun hart en ziel in de verdere reparatie. Een tijdje later mag de oldtimer als ceremoniewagen bij een huwelijk fungeren, precies zoals Jo altijd gewild had.

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

hoeveel ga ik verdienen
Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?