Voltijdse dagopleiding Indie Game Developer

€ 1495.00 incl.
€ 1235.54 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Indie Game Developer

De gamingsector in België gaat heel hard, en jij kan meedoen. Een volledig jaar games leren ontwikkelen en er later je beroep van maken: op de T2-campus krijg je de kans. Als Independent (Indie) Game Developer bedenk, bouw en publiceer je een volledig speelklaar game als individu of in een klein team. Je start je project onafhankelijk van een publisher en hebt de vrije hand in de inhoudelijke, vormelijke en technische aspecten van je spelontwikkeling.

Met Concept Artist, 3D Artist, XR Developer, VFX Artist en Studio Artist als buren op de T2-campus is inspiratie voor jou als Game Developer nooit veraf. Welkom op de gespecialiseerde gamingafdeling van SyntraPXL.

€ 1495.00 incl.
€ 1235.54 excl. BTW

In detail

In één pittig jaar stomen we je klaar tot een zelfstandig game-ontwikkelaar. De dag dat je onze lokalen binnenstapt, wordt je ondergedompeld in de geheimen van game engine programmeren en 3D modelling. Je spreekt je creativiteit aan om een gameconcept te bedenken, te presenteren en gaat aan de slag om een werkend prototype te ontwikkelen. Je bent dus niet enkel de programmeur van dienst, je proeft van en werkt aan elke stap van game development: narrative script, tekenen, modelleren, interface design, camera en belichting, game play design, scripting… .
Je gaat niet blindelings de arbeidsmarkt op: de ondernemer in je wordt gestimuleerd met de lessen ondernemerschap. Onze docenten waren bij de eersten om deze unieke jaaropleiding op te starten, je bent in ervaren handen.

Zo verloopt je jaar:

Deel 1 - september tem december: fundamentals
Als Indie Game Dev moet je kunnen modelleren en programmeren. In het eerste deel vóór de Kerstvakantie leg je de fundamenten. Je leert low-poly 3D-modellen (assets, characters, environments) maken en aankleden en krijgt de basisprincipes van C#-programmeren al doende aangeleerd. Je maakt kennis met de game engine en brengt alles samen in de eerste design challenges.
Naast techniek is er ook aandacht voor de inhoud van je game, met level design (hoe verloopt je spel) en storytelling.
Gebruikte software: Blender, Z-Brush, Unity, Photoshop

Deel 2 - januari tem maart: verdieping
Na een welverdiende break wordt het gaspedaal diep ingetrapt. Je leert je 3D modellen optimaliseren en animeren voor gebruik in de game engine, je leert een gebruiksinterface vormgeven en leert met slimme programmatie een speelklaar level op te leveren. Ondertussen werk je de ideeën voor je eigen game uit, klaar om in deel 3 je eindproef aan te vatten.
Gebruikte software: Blender, Z-Brush, Unity, Photoshop, F-track

Stage: breng je nieuwe skills in de praktijk en leer de professionele markt kennen tijdens 4 weken stage. Deze verloopt deels in het Paasverlof, hou hier rekening mee.

Deel 3 - april tem juni: je eigen game
Dit is je moment: je ontwikkelt je eigen game, klaar voor publicatie. Verhaal, characters, vormgeving, geluid, gameplay... hier komt het allemaal samen. Naast ondersteuning en ontwikkeltijd op de campus, leer je ook hoe en waar je je game kan publiceren en promoten. Nog even doorzetten, volhouden, crunchen en dan...

Deel 4: - eind juni: eindproef
Je game is gepubliceerd. Vol trots licht je je werk toe aan je docenten en een extern jurylid uit de gamingwereld.

Doorlopend volg je de algemene lessen van ondernemerschap: personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten... .

En wat daarna?
- je ontwerpt, produceert en publiceert je eigen games als independent game developer of in een kleine studio
- je gaat aan de slag in een productiehuis
- Breid je vakkennis uit in onze aanvullende opleidingen Visual Effects Artist (VFX), 3D Artist, Concept Artist of XR Developer
- Neem deel aan onze ‘masterjaar’ Studio Artist

Hardware en software: Tijdens de lesmomenten voorziet SyntraPXL op de T2-campus volledig uitgeruste PC's, compleet met alle nodige software. Het is aangeraden een externe HD (USB-A) mee te brengen om je werk op te bewaren.
Erkenning: deze opleiding is erkend voor de KMO-portefeuille onder het thema beroepsspecifieke competentie - STEM.

Iedereen met professionele ambities in het immer groeiende werkterrein van games en apps. Goede Unity developers zijn in grote vraag. Je bent creatief, ondernemend, hebt geen schrik van coderen (C#) en kan visuele content maken of verwerken.
Want: een zelfstandige game developer combineert 3D-vormgeving en programmeren, twee uiteenlopende skills. Mogelijk leun je meer naar development (programmeren) of vormgeving (design), maar beide profielen kunnen aan de slag in de opleiding. Inzet en doorzettingsvermogen zijn onmisbaar, ook thuis werken en leerstof verwerken is een must om succes te hebben.

Nieuw curriculum in 2023!
In voltijdse dagopleiding duurt de opleiding Indie Game Developer 1 jaar:


Deel 1 - september tem december

 • Low Poly Prop Modelling (10 sessies)
 • Low Poly Character Modelling (10 sessies)
 • Texturing Fundamentals (10 sessies)
 • Game Environment Development (14 sessies)
 • Basis Programmeren voor Game Engine (14 sessies)
 • Game Design Challenges (10 sessies)
 • Storytelling Fundamentals (6 sessies)
 • Game Level Design (9 sessies)

Deel 2 - januari tem maart

 • Game Modelling Optimization (11 sessies)
 • Texture Painting voor Game Design (11 sessies)
 • Game Animation (11 sessies)
 • Game User Interface Design (9 sessies)
 • Advanced Development in de Game Engine (14 sessies)
 • Game Programming Patterns (4 sessies)
 • Game Design Document (4 sessies)

Stage - 4 weken in maart & april

Deel 3 - april tem juni

 • Game Publishing (11 sessies)
 • Begeleiding Gameplay (14 sessies)
 • Begeleiding Game Programming (14 sessies)
 • Begeleiding Game Modelling & Design (14 sessies)

Deel 4 - eind juni

 • Eindproef - verdediging van je eindwerk voor een vakjury (1 sessie)

Ondernemerschap
Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.


Je moet geslaagd zijn op alle modules om om naar een volgend deel te mogen overstappen. Bij succesvol afronden van je VDO-opleiding inclusief ondernemerschap ontvang je een diploma 'Indie Game developer'

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1235.54 excl. BTW
€ 1495.00 incl.
+ Handboeken
€ 47.17 excl. BTW
€ 50.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1282.71 excl. BTW
€ 1545.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: Z00623
 • Officiële opleidingsnaam : Indie Game Developer ODB-Z00623
 • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.