Voltijdse dagopleiding Autotechnicus

€ 1080.00 incl.
€ 892.56 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Autotechnicus

De autosector blijft één van de belangrijkste sectoren in ons land.  De nieuwste generatie personenwagens zijn staaltjes van technisch en elektronisch vernuft. Een degelijke kennis van autotechniek, elektronica en diagnose zijn onontbeerlijk om personenwagens te onderhouden en te herstellen. Kennis van moderne autotechniek geeft gegarandeerd kans op werk!

€ 1080.00 incl.
€ 892.56 excl. BTW

In detail

Het programma van deze nieuwe herwerkte opleiding biedt de cursist een duidelijk overzicht op de meest moderne technieken die vandaag bij personenwagens worden gebruikt. Na het volgen van de basisopleiding onderhoudsmecanicien personenwagens (automecanicien), kan men ervoor kiezen om via dit extra opleidingsjaar door te groeien tot polyvalent mecanicien personenwagens (autotechnicus). Extra opleidingen binnen de cluster voertuigtechniek kunnen achteraf nog via avondonderwijs gevolgd worden (technicus autodiagnose, technicus hybride en elektrische wagens, ...)

In samenwerking met Educam, de sectororganisatie van de garagesector, organiseert SyntraPXL op het einde van dit opleidingstraject een sectorale proef.  Als je hiervoor slaagt ontvang je van Educam een attest als bewijs dat je voldoende kennis hebt verworven om als polyvalent mecanicien personenwagens in de garagesector aan de slag te gaan.  De kosten voor deelname aan deze sectorale proef zit begrepen in de inschrijvingsprijs.

Deze opleiding is erkend door de VDAB.  Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan kom je in aanmerking voor heel wat financiële voordelen. Van zodra de VDAB je deelname aan deze opleiding goedgekeurd heeft mag je starten met de opleiding. Ontvang je een uitkering van RVA, dan kan je een vrijstelling van beschikbaarheid van VDAB krijgen en behoud je je uitkering tijdens de opleiding.Ga dus eerst langs bij jouw VDAB trajectbegeleider of contacteer VDAB op het gratis nummer 0800/30 700 als je deze opleiding wil volgen.  Meer informatie en inschrijven vind je hier: autotechnicus

 

Personen die onderhoud en herstellingen willen uitvoeren bij hedendaagse personenwagens met verbrandingsmotor. Hiervoor is voorkennis onderhoudsmecanicien personenwagens vereist. 

Attest EDUCAM en/of getuigschrift onderhoudsmecanicien personenwagens (automecanicien)

Programma:

Elektriciteit mobiliteit gevorderden  52u
Motormanagement benzine  52u
Motormanagement diesel  52u
Comfortsystemen  24u
Veiligheidssystemen  24u
Praktijklabo elektriciteit voor gevorderden  40u
Alternatieve aandrijving  24u
Autowebtraining Educam  16u
Open atelier elektriciteit voor gevorderden  20u
Inleiding techniek hybride en elektrische wagens  100u
Veiligheid hybride en elektrische voertuigen niveau 2  16u
Diagnose: Elektrische componenten 20u
Diagnose: Laadkring 20u
Diagnose: Motorenbouw en werking 20u
Toegepaste bedrijfsvoering autobedrijf 52u
Eindproef ondernemer autobedrijf 1u
Ondernemerschap 112u
Stage 228u
Coaching en examenbegeleiding  16u
Examens en praktijkproeven  20u

Ondernemerschap: 

Tijdens de lessen ondernemerschap stimuleren we je ondernemingszin. Gedurende ½ dag per week scherpen we je ondernemende vaardigheden aan. De lespakketten worden op maat van jouw opleiding samengesteld en bestaan o.a. uit personal branding, digitale marketing en financiële inzichten. Je neemt de modules zelfstandig door en onder begeleiding van je docent.

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 892.56 excl. BTW
€ 1080.00 incl.
+ Handboeken
€ 202.83 excl. BTW
€ 215.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 78.51 excl. BTW
€ 95.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1173.90 excl. BTW
€ 1390.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00568 ODB-Z00543 ODB-Z00262 ODB-Z00588
  • Officiële opleidingsnaam : Polyvalent mecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 939.12
  • KO** € 821.73

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Said
Oudriss

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.