Schoonheidsspecialist

€ 560.00 incl.
€ 462.81 excl. BTW

Schoonheidsspecialist

Word een expert in verzorging en beauty met onze opleiding tot schoonheidsspecialist! 

In deze praktijkgerichte opleiding leer je alles over huidverzorging, make-up, massage en nog veel meer. Onze opleiding is speciaal ontworpen om je de vaardigheden en kennis te geven die nodig zijn voor een succesvolle carrière in de beauty-industrie. Schrijf je nu in voor onze opleiding schoonheidsspecialist en neem de stap naar een mooie toekomst in de beauty-industrie.

€ 560.00 incl.
€ 462.81 excl. BTW

In detail

Je leert van ervaren professionals en oefent op echte klanten, zodat je klaar bent voor de uitdagingen en verantwoordelijkheden van het werkveld. Je krijgt inzicht in de nieuwste technieken en producten op het gebied van huidverzorging, make-up, massages en nog veel meer. Daarnaast krijg je ook training in bedrijfsvoering, klantenservice en communicatie, zodat je als een volleerd professional kunt werken. 

Onze opleiding biedt een unieke combinatie van theorie en praktijk, zodat je de kennis en vaardigheden kunt toepassen die je hebt geleerd in een echte werkomgeving. Je zult versteld staan van de snelle groei en verbetering die je zult zien in je technieken en zelfvertrouwen.

De stage is ook een onderdeel van onze opleiding. Tijdens de stage krijg je de kans om de vaardigheden die je hebt geleerd in de praktijk toe te passen en krijg je de kans om deel te nemen aan echte werkomgevingen in de beauty-industrie. De stage biedt ook de kans om nieuwe technieken en producten te ontdekken en om netwerkcontacten op te bouwen in de industrie. De stage-mogelijkheden variëren van top schoonheidssalons tot spa's en hotels, waardoor je een scala aan ervaringen kunt opdoen.

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe carrière, of je huidige vaardigheden wilt verbeteren, onze opleiding is de perfecte keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in beauty en verzorging. Maak de investering in jezelf en word de schoonheidsspecialist die je altijd al wilde zijn. Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten en samen te werken aan jouw succes! 

Bekijk de getuigenis van cursist Rieke hier.

Tijdens de opleiding dien je meermaals modellen te voorzien.
In het begin van het cursusjaar krijg je een overzicht wanneer je deze modellen moet meenemen.
Dit is een verplicht onderdeel van de opleiding en bepaalt ook voor een groot deel jouw slaagkansen: door te werken met echte modellen leer je je toekomstig beroep in de praktijk over te zetten.

Deze opleiding loopt deels online. Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats op de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort van kennisverwerving vanuit je zetel en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. Daar stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit.De lessen die je van thuis uit volgt, lopen ofwel via een virtual classroom ofwel via zelfstudie van online lesinhoud. Een laptop/PC/tablet, een webcam en een internetverbinding is het enige dat je hiervoor nodig hebt.

 • Dermatologie en cosmetologie: 48 uur
  • Je brent de huid van de klant in kaart met vermelding van het huidtype en eventuele anomalieën en pathologieën. Je leert wat UV-straling is, wat de invloed van UV is op de huid en bespreekt cosmetica en de invloed van deze producten op de huid, mens en omgeving.
 • Gelaatsverzorging: 84 uur
  • Je analyseert het gelaat en voert op basis van deze bevindingen een volledige gelaatsverzorging uit, daarbij maak je een weloverwogen keuzen voor producten in functie van het verbeteren van de huidconditie. Je voert de gelaatsverzorging uit met aandacht voor de geldende hygiëneregels en de aanwezige contra-indicaties.
 • Browstyling en -shaping: 32 uur
  • Je analyseert de vorm van het gelaat in functie van de vormgeving van de wenkbrauwen. Je voert een browmapping uit, onthaart de wenkbrauwen en kleurt en/of lift deze op een hygiënisch verantwoorde en pijnloze manier, volgens de geldende trends en de wensen van de klant.
 • Wimperstyling en -lifting: 28 uur
  • Je voert een wimperlifting uit en kleurt de wimpers op een hygiënisch verantwoorde en pijnloze manier, volgens de geldende trends en de wensen van de klant.
 • Beauty make-up: 38 uur
  • Je brengt een dag- en avondmake-up aan rekening houdend met de morfologie van het gelaat en de persoonlijke wensen van de klant.
 • Lichaamsmassage: 64 uur
  • Je past de verschillende massagetechnieken manueel toe op basis van de wensen en de noden van de klant met het doel stress te verminderen en het welzijn van de klant te verbeteren.
 • Ontharing: 44 uur
  • Je verwijdert de lichaamsbeharing van de klant met de verschillende soorten hars
 • Cosmetische voetverzorging: 40 uur
  • Je verzorgt de gezonde voet door middel van niet invasieve technieken. Je screent de voeten, linkt de resultaten met de verworven kennis van algemene pathologieën en risicogroepen en verwijst interdisciplinair door indien nodig. Ten slotte bezorg je de klant een wellnesservaring door middel van een spa verzorging, voet- en onderbeenmassage en het verfraaien van de teennagels.
 • Manicure: 40 uur
  • Je voert een volledige handverzorging uit inclusief handmassage en soak-off nagellak
 • Werkplekleren
  • De stage mag gedaan worden tijdens de volledige opleiding naar een stageplaats naar keuze. 
 • Dit traject bevat meerdere e-modules waardoor je thuis vanachter je PC op een zelfstandige manier de lesmodule(s) kan instuderen. Je kan daarbij rekenen op e-coaching.

Aandachtspunt

Een sterke motivatie is noodzakelijk. Er wordt van je verwacht dat je na de lesuren ook thuis veel oefent.

Voor deze opleiding werk je met professionele starterspakketten van materialen en producten. Na je inschrijving ontvang je een mail met alle info.

Hou er ook rekening mee dat er gedurende het cursusjaar extra kosten zijn voor de aankoop van gebruiksmaterialen/producten. 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 462.81 excl. BTW
€ 560.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 165.29 excl. BTW
€ 200.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 628.10 excl. BTW
€ 760.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 120.00 incl.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.