Schoonheidsspecialist

€ 845.00 incl.
€ 698.35 excl. BTW

Schoonheidsspecialist

Word een expert in verzorging en beauty met onze opleiding tot schoonheidsspecialist! 

In deze praktijkgerichte opleiding leer je alles over huidverzorging, make-up, massage en nog veel meer. Onze opleiding is speciaal ontworpen om je de vaardigheden en kennis te geven die nodig zijn voor een succesvolle carrière in de beauty-industrie. Schrijf je nu in voor onze opleiding schoonheidsspecialist en neem de stap naar een mooie toekomst in de beauty-industrie.

€ 845.00 incl.
€ 698.35 excl. BTW

In detail

Je leert van ervaren professionals en oefent op echte klanten, zodat je klaar bent voor de uitdagingen en verantwoordelijkheden van het werkveld. Je krijgt inzicht in de nieuwste technieken en producten op het gebied van huidverzorging, make-up, massages en nog veel meer. Daarnaast krijg je ook training in bedrijfsvoering, klantenservice en communicatie, zodat je als een volleerd professional kunt werken. 

Onze opleiding biedt een unieke combinatie van theorie en praktijk, zodat je de kennis en vaardigheden kunt toepassen die je hebt geleerd in een echte werkomgeving. Je zult versteld staan van de snelle groei en verbetering die je zult zien in je technieken en zelfvertrouwen.

De stage is ook een onderdeel van onze opleiding. Tijdens de stage krijg je de kans om de vaardigheden die je hebt geleerd in de praktijk toe te passen en krijg je de kans om deel te nemen aan echte werkomgevingen in de beauty-industrie. De stage biedt ook de kans om nieuwe technieken en producten te ontdekken en om netwerkcontacten op te bouwen in de industrie. De stage-mogelijkheden variëren van top schoonheidssalons tot spa's en hotels, waardoor je een scala aan ervaringen kunt opdoen.

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe carrière, of je huidige vaardigheden wilt verbeteren, onze opleiding is de perfecte keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in beauty en verzorging. Maak de investering in jezelf en word de schoonheidsspecialist die je altijd al wilde zijn. Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten en samen te werken aan jouw succes! 

Bekijk de getuigenis van cursist Rieke hier.

Voor deze opleiding maak je gebruik van professionele startpakketten met zorgvuldig geselecteerde materialen en producten, samengesteld door onze docenten en leveranciers. Zodra je bent ingeschreven, ontvang je informatie over hoe je dit startpakket direct bij de leverancier kunt aanschaffen. 
De vermelde extra kosten op onze website zijn indicatief en gebaseerd op de informatie die op het moment van publicatie beschikbaar is. Het is belangrijk om te begrijpen dat er variabelen kunnen zijn die de extra kosten tussen het moment van inschrijving en de start van de opleiding beïnvloeden. Deze variabelen kunnen onder andere betrekking hebben op de marktomstandigheden, leveranciersprijzen, inflatie en andere externe factoren.
Hoewel we ons best doen om de kosten stabiel te houden, behouden wij ons het recht voor om de extra kosten aan te passen als de omstandigheden dat noodzakelijk maken.
Houd er rekening mee dat je naast het startpakket ook een budget moet voorzien voor de aankoop van klein materiaal zoals handdoeken, hoeslaken, tissues, wattenschijfjes en -stokjes, farmaceutische producten, kommetjes e.d. 

Tijdens de opleiding dien je meermaals modellen te voorzien. In het begin van het cursusjaar krijg je een overzicht wanneer je deze modellen moet meenemen.

Er zijn vrijstellingen mogelijk. Via deze link kan je je aanvraag indienen: Vrijstellingen aanvragen | SyntraPXL

Dit traject bevat mogelijk E-content waardoor je thuis vanachter je PC op een zelfstandige manier de lesstof kan instuderen. Je kan daarbij rekenen op e-coaching.

Gezien alle communicatie via Teams en mail gebeurt, is een minimale kennis van digitale skills vereist.

Houd er rekening mee dat er lesmomenten gepland kunnen worden die afwijken van de vaste lesmomenten.

 

Je hebt een professionele interesse in beauty, verzorging en make-up.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

 

 • Dermatologie en cosmetologie: 48 uur
  • Je brent de huid van de klant in kaart met vermelding van het huidtype en eventuele anomalieën en pathologieën. Je leert wat UV-straling is, wat de invloed van UV is op de huid en bespreekt cosmetica en de invloed van deze producten op de huid, mens en omgeving.
 • Gelaatsverzorging: 84 uur
  • Je analyseert het gelaat en voert op basis van deze bevindingen een volledige gelaatsverzorging uit, daarbij maak je een weloverwogen keuzen voor producten in functie van het verbeteren van de huidconditie. Je voert de gelaatsverzorging uit met aandacht voor de geldende hygiëneregels en de aanwezige contra-indicaties.
 • Browstyling en -shaping: 32 uur
  • Je analyseert de vorm van het gelaat in functie van de vormgeving van de wenkbrauwen. Je voert een browmapping uit, onthaart de wenkbrauwen en kleurt en/of lift deze op een hygiënisch verantwoorde en pijnloze manier, volgens de geldende trends en de wensen van de klant.
 • Wimperstyling en -lifting: 28 uur
  • Je voert een wimperlifting uit en kleurt de wimpers op een hygiënisch verantwoorde en pijnloze manier, volgens de geldende trends en de wensen van de klant.
 • Beauty make-up: 38 uur
  • Je brengt een dag- en avondmake-up aan rekening houdend met de morfologie van het gelaat en de persoonlijke wensen van de klant.
 • Lichaamsmassage: 64 uur
  • Je past de verschillende massagetechnieken manueel toe op basis van de wensen en de noden van de klant met het doel stress te verminderen en het welzijn van de klant te verbeteren.
 • Ontharing: 44 uur
  • Je verwijdert de lichaamsbeharing van de klant met de verschillende soorten hars
 • Cosmetische voetverzorging: 40 uur
  • Je verzorgt de gezonde voet door middel van niet invasieve technieken. Je screent de voeten, linkt de resultaten met de verworven kennis van algemene pathologieën en risicogroepen en verwijst interdisciplinair door indien nodig. Ten slotte bezorg je de klant een wellnesservaring door middel van een spa verzorging, voet- en onderbeenmassage en het verfraaien van de teennagels.
 • Manicure: 40 uur
  • Je voert een volledige handverzorging uit inclusief handmassage en soak-off nagellak
 • 40u Werkplekleren
  • De stage voer je uit gedurende het 2de opleidingsjaar op een stageplaats naar keuze. 

 

Aandachtspunt

Een sterke motivatie is noodzakelijk. Er wordt van je verwacht dat je na de lesuren ook thuis veel oefent.

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 491.74 excl. BTW
€ 595.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 206.61 excl. BTW
€ 250.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 698.35 excl. BTW
€ 845.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 200.00 incl.

Saskia
Soors

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.