Nog dag(en) voor opstart

Mentoropleiding O³ Duaal leren

€ 245.00 incl.
€ 202.48 excl. BTW
Business
Favoriet
Nog dag(en) voor opstart

Mentoropleiding O³ Duaal leren

Leid uw werknemers op tot erkend mentor en zorg mee voor een kwaliteitsinjectie in de uitstroom uit het onderwijs of help actief mee werkzoekenden bij te scholen via een stage!

 

 

€ 245.00 incl.
€ 202.48 excl. BTW

In detail

Heeft één van je werknemers minstens 5 jaar beroepservaring? Schrijf hem dan snel in voor een opleiding tot mentor. Zo ontvangt hij het benodigde getuigschrift en kan hij als erkend mentor aan de slag binnen uw onderneming!

Het traject kwam tot stand met de steun van Vlaio

 

 

Werknemers met minstens 5 jaar beroepservaring die op de werkvloer instaan of willen instaan voor het begeleiden, opleiden of coachen van stagiairs, leerlingen of leerkrachten.

Er komen 3 grote onderdelen aan bod, verspreid over 12 uren opleiding:

1. OPLEIDER

Na dit onderdeel is de mentor in staat om op adequate wijze en aan de hand van een opleidingsplan en in een optimale samenwerking met de onderwijsinstantie een jongere op te leiden voor het vak waarvoor de jongere kiest. De mentor maakt daarbij gebruik van correcte instructie-, feedback-, en evaluatietechnieken, aangepast aan de lerende.

2. ONDERNEMER

Na dit onderdeel is de mentor in staat om op correcte wijze de aandacht voor dit aspect binnen de vakopleiding te integreren in de opleiding van de jongere.

3. OPVOEDER

Na dit onderdeel is de mentor in staat om in partnerschap met de ouders/wettelijk vertegenwoordiger en de docent/leerlingenbegeleider de lerende te ondersteunen met notie van de zorgvragen van de specifieke doelgroep van adolescenten en van eventuele leer- en ontwikkelingsstoornissen.


Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-1002954
  • Officiële opleidingsnaam : Mentoropleiding O³ Duaal leren ODB-1002954
  • Opleidingsverstrekker: SyntraPXL

Didier
Anthonis

Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst

Kan ik de opleiding volgen als ik geen 5 jaar werkervaring heb?
Bij voorkeur liefst 5 jaar werkervaring, je dient de skills van het beroep volledig te beheersen om nieuwe medewerkers, stagiairs, leerjongeren te begeleiden. Indien je de opleiding volgt zonder 5 jaar bewezen beroepservaring, zal er geen tegemoetkoming zijn ivm doelgroepvermindering voor de werkgever

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.