KNX (basis)

€ 1005.00 incl.
€ 830.57 excl. BTW
Business
Favoriet

KNX (basis)

Of het nu over een eengezinswoning of een kantorencomplex gaat, de vraag naar comfort en flexibiliteit voor het beheer van luchtbehandeling, belichting en toegangscontrole neemt toe. Gelijktijdig wordt het efficiënter gebruik van energie steeds belangrijker. Meer comfort en veiligheid gekoppeld aan een lager energieverbruik kan enkel met intelligente besturings- en controlesystemen. Nadeel is echter de bijkomende bekabeling van de sensoren en actuatoren naar de besturings- en controlecentrales. Deze massale bekabeling vertaalt zich in hogere ontwerp- en installatiekosten, een verhoogd risico op brand, kortom in stijgende kosten.

€ 1005.00 incl.
€ 830.57 excl. BTW

In detail

Deze training is leert de deelnemers de kennis van KNX, de toepassingen van het systeem en hoe applicaties gerealiseerd en geprogrammeerd moeten worden. Dit alles aan de hand van eenvoudige opdrachten zoals het schakelen en dimmen van de verlichting, besturen van jaloezieën, centrale bedieningen, feedback, etc. De lessen zijn een dynamische afwisseling tussen theorie en praktijk, waarbij deze steeds aan elkaar getoetst worden. De oefeningen kunnen op eigen tempo worden uitgevoerd en worden permanent door de docent begeleid en gecontroleerd. Er wordt geprogrammeerd in het softwarepakket ETS5. Ervaring met elektrotechnische installatie techniek en Windows is vereist om deze training te kunnen volgen.

De cursisten ontvangen bij registratie gratis een ETS Lite licentie en bij slagen ook een kortingsbon voor de ETS Professional licentie.

Bij je inschrijving ontvang je gratis de USB Dongle die nodig is om met ETS6 te werken.

In de basiscursus leer je hoe een domotica-installatie volgens de KNX standaard moet gerealiseerd en geprogrammeerd worden. Na het gunstig afleggen van het examen ontvang je het KNX-certificaat en word je KNX-Partner.

Enkele redenen om te kiezen voor een KNX opleiding bij SyntraPXL:

- interactieve lessen met unieke demo-opstellingen

- opleiding volgen op je eigen tempo door aangepaste oefeningen

- permanente coaching gedurende de praktijk lessen

- Er wordt reeds gewerkt met ETS6.

WAT KEN JE NA HET VOLGEN VAN DEZE OPLEIDING?

In deze cursus leer je elektrotechnische installaties volgens een KNX-bussysteem ontwerpen en in gebruik nemen.

Docent Luc Voordeckers

Sectorfonds Vormelek vzw betaalt aan de werkgever die ressorteert onder het PSC 149.01 (RSZ prefix 067 of 467) een premie voor elke arbeider die een niet-bedrijfsspecifieke opleiding met het Vormelek-label volgt (opleiding van min. 3 u, tussen 7u en 17u, ...). Het premiebedrag bedraagt per arbeider maximum € 15,5 per uur en wordt afgebouwd van het premiekrediet van de onderneming. De premie vraag je ten laatste drie dagen voor de start van de opleiding aan. Meer weten? www.vormelek-formelec.be, tel 02 476 16 76, info@vormelek-formelec.be.

Technici elektriciteit en domotica installateurs, systeemintegratoren, studieburelen, verlichtingsadviseurs, architecten en iedereen die zich wil bekwamen in gebouwenautomatisering volgens de KNX standaard.

KNX

 • Systeemargumenten
 • Systeemoverzicht
 • TP Topologie
 • TP Telegram
 • Busdeelnemers
 • TP Installatie
 • Powerline PL 110

ETS5

 • Project Design: Basic
 • Project Design: Geavanceerd
 • Inbedrijfstelling
 • Diagnostiek

METHODOLOGIE

 

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 785.12 excl. BTW
€ 950.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 45.45 excl. BTW
€ 55.00 incl.
Totaalprijs incl. kosten
€ 830.57 excl. BTW
€ 1005.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: ODB-1002529-001
 • Officiële opleidingsnaam : KNX ODB-1002529
 • Opleidingsverstrekker: SyntraPXL

Kmo-portefeuille

Thema: Innovatie

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

 • MO* € 664.46
 • KO** € 581.40

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.