Ervaringsgericht coachen met paard als co-coach

€ 780.00 incl.
€ 644.63 excl. BTW

Ervaringsgericht coachen met paard als co-coach

Ontdek de kracht van verandering met een unieke benadering van coaching, waarbij paarden fungeren als krachtige co-coaches. Leer de intuïtieve reacties van paarden benutten om diepgaande transformatie te stimuleren.

€ 780.00 incl.
€ 644.63 excl. BTW

In detail

Ben je gepassioneerd over coaching en op zoek naar een unieke benadering die diepgaande transformatie mogelijk maakt? Stap dan in de wereld van ervaringsgericht coachen met onze baanbrekende opleiding, waarbij het paard fungeert als jouw krachtige co-coach.

Deze cursus biedt een uitgebreid inzicht in de wereld van coachen met paarden, van de theoretische fundamenten tot de praktische toepassing van coachingstechnieken in combinatie met paarden.

Waarom Paarden?

Paarden zijn intuïtieve wezens die onmiddellijk reageren op emoties en energie. Als co-coaches spiegelen ze authentiek gedrag, waardoor deelnemers zich bewust worden van hun eigen patronen en overtuigingen. Het contact met het paard biedt een unieke en diepgaande ervaring die traditionele coachingmethoden overstijgt.

Ontwikkel de vaardigheden om de kracht van paarden effectief te integreren. Leer hoe je de verbinding tussen mens en paard kunt benutten om emotionele blokkades te doorbreken, zelfbewustzijn te vergroten en duurzame verandering te stimuleren.

Met deze opleiding krijg je een stevige theoretische basis en praktische ervaring in het coachen met paarden, terwijl je ook de mogelijkheid hebt om je eigen stijl en specialisatie verder te ontwikkelen.

De cursus voorziet een breder begrip van de theoretische achtergronden van coaching, begeleidingsprocessen en ethische kwesties, wat essentieel is voor een professionele en ethisch verantwoorde praktijk.

Tussen elke les krijg je een thuisopdracht. Met deze tussentijdse opdrachten ga je samen met je paard jouw coachstijl en coachmogelijkheden verkennen. Door te focussen op jouw eigenschappen, de inzet van je paard en de dynamiek van je omgeving ga je een authentiek coachplan ontwikkelen zodat je na de opleiding klaar bent om te starten als paardencoach.

 


Coaches, therapeuten en iedereen die professioneel aan de slag wil met het coachen met paarden.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

De opleiding is verdeeld in 2 blokken en de lessen zijn verspreid over 9 maanden, zodat je voldoende tijd krijgt om de tussentijdse opdrachten uit te voeren:

Blok 1: Fundamenten van het ervaringsgericht coachen met het paard als co-coach. (theoretische lessen te campus Hasselt)

 • begrijpen van de essentiële principes van coaching
 • verkennen van coachingsmethodieken , leer-en persoonlijkheidsstijlen
 • verbale – en non-verbale communicatie, psycho-fysiek coachen
 • professionele en ethische vraagstukken, toepassingen in het werkveld
 • lichaamstaal en het ( non verbale ) paard als spiegel, meester en leider
 • het blenden van coachingsmethodieken met het paard als co-coach
 • Profilering als paardencoach: inleiding in het vormgeven van jouw unieke identiteit en methodologie

Blok 2: praktijk gericht coachen met het paard als co-coach. (Praktijklessen te Kortessem)

 • het paard als co-coach: verdiepen in de dynamiek van mens-paard-interactie
 • coachingsmethodieken in de praktijk: exploratie van diverse benaderingen met paarden volwassen / kinderen
 • casestudy en rollenspellen: toepassen van coachingsvaardigheden in realistische scenario’s zowel individueel als in team-coaching
 • ontwikkeling van een eigen coachstijl, voorkeur methodieken uitwerken
 • presentatie van jouw unieke coachingsbenadering met je paard als co-coach

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.