Hondentrimmer

€ 935.00 incl.
€ 772.73 excl. BTW

Hondentrimmer

Heb je een grote voorliefde voor dieren en wens je in de toekomst een eigen trimsalon op te starten? In deze opleiding leer je de verschillende vachten onderscheiden, omgaan met het gedrag van de hond, honden knippen en trimmen.

€ 935.00 incl.
€ 772.73 excl. BTW

In detail

Heb je altijd al gedroomd van een carrière waarin je jouw liefde voor honden kunt combineren met een boeiende en lonende bezigheid? Ontdek onze uitgebreide opleiding tot hondentrimmer en maak van je passie je beroep!

Ons programma biedt een diepgaande verkenning van alle aspecten van hondentrimmen, verdeeld over twee stimulerende jaren

 Regelmatige inenting tegen tetanus wordt aangeraden. Eigen BA verzekering af te sluiten.

  • Hondentrimmer is een fysiek zwaar belastend beroep

Niet inbegrepen Materialen: +- 1365€. (1ste jaar 835 € - 2de jaar 530€ - onder voorbehoud van prijswijzigingen door de leverancier) Tijdens de praktijklessen heb je een basisuitrusting nodig. Je kan deze via SyntraPXL aankopen: (concrete informatie over de inhoud van de materialen en waar je deze kunt aankopen word je voor de start bezorgd)

    • 1ste jaar: Borstels, kammen, pinnenborstel, poetsborstel, herdersharkje, trimmessen, scharen, nageltang, pincet, schort, plantenspuit, nekriempje, riemset incl. trimkoffer  
    • 2de jaar: Tondeuse met scheerkoppen 1 mm + 3 mm, borstel, kam, ….).
    • Voor deze opleiding betaal je ook extra voor het verbruik van shampoo, andere verzorgingsproducten en de vacht voor de modeldog. (modeldog zelf is op de campus aanwezig)
  • Hondenfokkers, zelfstandig hondeninstructeurs, uitbater van honden- en/of kattenpension, personen die een grote voorliefde hebben en regelmatig omgang hebben met honden en daar ook een professionele activiteit willen van maken.
  • Cursisten die de leertijd hondentrimmer doorlopen hebben.
  • Zelfstandige hondentrimmers die zich zonder of met beperkte scholing hebben gevestigd en zich nu volwaardig willen bekwamen tot hondentrimmer.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Tijdens elke praktijkles (volgens de opgelegde rassen/vachtenlijst) breng je zelf een hond mee om de behandeling van de verschillende vachtsoorten te kunnen toepassen. (het overzicht van de mee te brengen honden wordt tijdens de eerste les bezorgd).


1ste Jaar:


Oriëntatie in de hondenverzorging: Een introductie in de wereld van hondenverzorging, waarin je de basisbegrippen leert kennen die essentieel zijn voor het begrijpen van het vakgebied.
Anatomie en fysiologie van de hond: Duik diep in de structuur en functies van het lichaam van de hond, waardoor je een grondig begrip ontwikkelt dat de basis vormt voor effectieve verzorging en behandeling.

Kynologie en rassenkennis: Verken de diversiteit van hondenrassen en leer de unieke kenmerken en behoeften van elk ras te herkennen, wat essentieel is voor het leveren van op maat gemaakte verzorging.

Gedrags(h)erkenning bij de hond: Leer de subtiele signalen en cues van hondengedrag te herkennen, waardoor je effectief kunt communiceren en een veilige en vertrouwde omgeving kunt bieden tijdens de verzorging.

EHBO voor de hondenverzorger: Verwerf de noodzakelijke vaardigheden om in noodgevallen eerste hulp te verlenen aan honden, jezelf of omstaanders, waardoor je het welzijn en de veiligheid kunt waarborgen.

Verzorging van de hond: Ontwikkel een diepgaand begrip van de dagelijkse verzorgingsbehoeften van honden.

Basis praktijk vachtverzorging: Maak kennis met de fundamentele technieken van vachtverzorging.

Werkplekleren Medewerker hondentrimsalon: Doe praktijkervaring op in een echt hondentrimsalon, waar je je vaardigheden kunt toepassen onder begeleiding van ervaren professionals.

 

2de Jaar:

Rassenkennis in de praktijk: Pas je kennis van hondenrassen toe in de praktijk, waarbij je leert om de specifieke behoeften van elk ras te begrijpen en te respecteren.

Organisatie van het hondentrimsalon: Verken de zakelijke aspecten van het runnen van een hondentrimsalon, inclusief planning, klantenbeheer en hygiënevoorschriften.

Specialisaties in vachtverzorging: Verdere verfijning van je vaardigheden door diepgaande training in het trimmen van verschillende vachttypen waaronder Ruwharige vacht, Krulvacht, Kort zijdehaar met bevedering en Lang zijdehaar type klassiek.

Werkplekleren hondentrimmer: Breng je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tijdens een uitgebreide stageperiode, waar je zelfstandig werkt onder begeleiding van ervaren hondentrimmers.

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 739.67 excl. BTW
€ 895.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 33.06 excl. BTW
€ 40.00 incl.
Totaalprijs incl. kosten
€ 772.73 excl. BTW
€ 935.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 835.00 incl.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.