Edelsteenzetter

€ 695.00 incl.
€ 574.38 excl. BTW

Edelsteenzetter

Heb je een passie voor edelstenen? Ben je handvaardig en precies? Misschien ben je al een goudsmid en wil je je specialiseren in het zetten van edelstenen? Dan ben je bij SyntraPXL aan het juiste adres!

€ 695.00 incl.
€ 574.38 excl. BTW

In detail

In deze opleiding bestudeer je de fascinerende eigenschappen van edelstenen en bekwaam je je in de verschillende technieken van het zetten. Daarnaast geven we je de nodige informatie voor het starten van een eigen zaak. 

Heb je nog geen voorkennis als goudsmid? Dan volg je eerst het voorbereidend jaar. Hier maak je kennis met gereedschappen en materialen en leer je de basistechnieken, zoals vijlen, zagen, boren, frezen en optekenen.
 
Beschik je over het SyntraPXL modulegetuigschrift "initiatie edele metalen" of heb je de modules "kennismaking met het beroep goudsmid", "verspanende technieken" en "vervormtechnieken" met succes voltooid (1ste jaar juwelier-goudsmid)? Dan kan je onmiddellijk starten in het 1ste jaar edelsteenzetter.

Heb je een getuigschrift juwelen van een andere erkende school of ben je al een gevestigde juwelier-goudsmid? Schrijf je dan in of informeer bij sofie.claes@syntrapxl.be  voor de toelatingsproef waarbij enkele basishandelingen uitgevoerd moeten worden in het atelier, met name zagen, vijlen en solderen. Indien je slaagt voor deze proef, mag je het voorbereidend jaar overslaan en starten in het 1ste jaar edelsteenzetter.

Voor deze opleiding heeft u speciaal gereedschap nodig. Dit gereedschap is specifiek voor het zetten en is niet hetzelfde als de materialen van een juweelontwerper-goudsmid. Reken op ongeveer 700€ om al het gereedschap te hebben. meer uitleg over de juiste gereedschappen tijdens de infodagen of op de 1e lesavond.

 • Juweelontwerper
 • Juwelier-goudsmid

Voor deze opleiding heb je voorkennis in de basistechnieken nodig. 

Voor deze opleiding heb je voorkennis in de basistechnieken nodig. 

Edelsteenzetter 1

 • Graveertechnieken
 • Chatonzetting
 • Kastzetting en glas ingewreven zetting
 • Spanzetting

Edelsteenzetter 2

 • Incrustatiezetting
 • Kanaalzetting
 • Eindwerkbegeleiding

Eindproef


Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 574.38 excl. BTW
€ 695.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 49.59 excl. BTW
€ 60.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 623.97 excl. BTW
€ 755.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: ODB-Z00265
 • Officiële opleidingsnaam : Edelsteenzetter
 • Opleidingsverstrekker: SyntraPXL

Sejla
Azapagic e/v Smailbegovic

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.