Basics van coaching (module 2)

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Basics van coaching (module 2)

Coaching is er op gericht om kwaliteiten in mensen vrij te maken of verder uit te bouwen. Dit stelt de gecoachte in staat deze nieuwe inzichten en bekwaamheden zo te gebruiken dat het hele functioneren aan kwaliteit en diepte wint en de gecoachte er zelfsturend en zelfreflecterend mee kan omgaan.

Deze verdiepingscursus is ontworpen om coaches te voorzien van een diepgaand begrip van verschillende coachingstechnieken en hen te helpen deze technieken effectief toe te passen in hun werkgebied.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Gedurende de cursus werk je onder andere aan het versterken van de mentale weerstand van coachees door middel van praktische oefeningen, casestudy's en theoretische kaders. 

Je verkent verschillende coachingsmethodieken waaronder het oplossingsgericht coachen. Je ontdekt hoe deze technieken toe te passen om specifiek te werken aan het vergroten van mentale veerkracht en om te gaan met de uitdagingen binnen onze huidige maatschappij. 
Ook ontdek je een eerste blik binnen NLP-technieken (Neuro-Linguïstisch Programmeren) als aanvullend instrument in het coachingsproces. Je leert hoe als coach belemmerende overtuigingen en gedragspatronen te identificeren en veranderen om zo NLP te gebruiken om motivatie en positieve verandering te stimuleren.

 

Coaching kan ingezet worden door iedereen die anderen wenst te begeleiden en te ondersteunen op een constructieve en professionele manier zoals leidinggevenden, zelfstandige ondernemers, groepsbegeleiders, gezinsbegeleiders, vormingswerkers, trainers, coaches, leerlingbegeleiders en teamleiders.

Deze opleiding is voor iedereen die kan aantonen kennis te hebben van de inhoud van Basics van coaching (module 1.) 

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Tijdens deze integrale coachcursus gaan we verdiepen in de essentie van bestaande technieken en brengen we ze terug tot praktische en meteen toepasbare interventies. 

Zo ervaar je de belangrijkste elementen van deze methodieken en dit om ook te kunnen combineren met andere technieken. Je hangt dan niet vast aan 1 (vaak beperkte richting die niét voor iedereen werkt) maar je leert een unieke, ervaringsgerichte werkvormen creëren in het moment, afgestemd op de coachvraag van je cliënt.

Een overzicht in vogelvlucht :

- integraal coachen; coachende methodieken 

- systemisch coachen met (tafel)opstellingen

- psycho-somatisch coachen op weerbaarheid en sociale interacties, emotie & stress regulatie

- integreren van NLP technieken 

 

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.