Drone Pilot Academy

Drones … de toekomst!

Drones, een ver-van-mijn-bedshow? Nee hoor… Drones verschijnen niet alleen meer in de media. Ook bedrijven vinden innovatieve manieren om drones voor hun commerciële activiteiten in te zetten. Van het monitoren van gewassen tot het inspecteren van pijpleidingen en het filmen van bedrijfsvideo’s. Drones worden gebruikt in tal van sectoren. Zie jij mogelijkheden voor dronegebruik in jouw job? Bereid je via onze opleidingen voor en stoom je klaar voor je eerste vlucht.

Ontdek onze droneopleidingen

Je wil dronepiloot worden?

Dan is dit de opleiding voor jou! Opereren als dronepiloot biedt enorm veel professionele mogelijkheden. Als dronepiloot kan je bijvoorbeeld professionele foto’s en videobeelden aanleveren. Maar je kan evenzeer gevraagd worden voor controle van pijpleidingen, voor het inspecteren van bedrijfsinstallaties en chemische infrastructuur op hoogte, voor het monitoren van gewassen in de landbouw, voor het opmeten en uittekenen van bestaande gebouwen in 3D, voor securitydoeleinden en voor nog zoveel meer.

In de Drone Pilot Academy van SyntraPXL word je in de professionele omgeving van Droneport in Sint-Truiden theoretisch en praktisch opgeleid tot dronepiloot open categorie A2 of specific volgens de Europese wetgeving. Onze docenten zijn luchtvaartspecialisten en ervaren dronepiloten die je onderdompelen in de wondere wereld van luchtvaart en drones. Onder hun ervaren begeleiding bereid je jezelf voor op de examens die je aflegt bij het DGLV.

3 redenen om een opleiding bij Drone Pilot Academy te volgen

  1. In onze vliegopleidingen zitten maar liefst 24 praktijkuren! Dat zijn 3 volle vliegdagen waar je onder begeleiding van erkende instructeurs zelf aan de slag gaat.
  2. Je volgt les op Droneport. Droneport is als luchtvaartcampus dé place to be voor iedereen die professioneel met drones aan de slag wilt. Daarom leiden wij je op deze dronecampus op, zodat je jezelf door andere professionals kan laten inspireren en op de juiste plaats je professioneel netwerk verder kan uitbouwen.
  3. Onze opleidingen zijn door het DGLV goedgekeurd. Ons lesprogramma volgt de officiële inhoud volgens de nieuwe dronewetgeving en bereidt je tot in de kleine puntjes voor op het examen dat je bij het DGLV aflegt voor de categorie OPEN A2 of bij de Drone Pilot Academy zelf voor de SPECIFIC categorie.

Unieke opleidingen zoals dronepilot categorie SPECIFIC en drone data-expert

In de Drone Pilot Academy kan je zowel als beginner en als erkend dronepiloot terecht voor unieke opleidingen. SyntraPXL mag als één van enkel twee Nederlandstalige opleidingsinstituten in België dronepiloten opleiden in de categorie SPECIFIC. Maar ook wie liever met groundstations, autopilots en sensoren aan de slag gaat, kan in de Drone Pilot Academy terecht. Zo bieden we verschillende opleidingen aan binnen de thema’s drone data-expert en dronetechnicus. In de opleiding drone data-expert verdiep je je in de belangrijkste technologieën die je onder een drone kan hangen en leer je de daaruit voortvloeiende data te vertalen in een leesbaar rapport.

Een opleiding voor jouw bedrijf?

Daarnaast streeft Drone Pilot Academy naar een constructieve samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen. Drone Pilot Academy biedt maatopleidingen, ten volle aangepast aan de opleidingsnoden van je organisatie. Drone Pilot Academy staat hierbij garant voor een flexibele en persoonlijke begeleiding van A tot Z. Bovendien zijn onze drone-opleidingen erkend voor de KMO-portefeuille.

Wat houdt je nog tegen … The sky is immers the limit!

Drone Pilot open categorie A2

Drone Pilot Specific

Drone onderhouds- en bouwtechnicus