SyntraPXL-medewerkers dragen sokken voor het goede doel

2 years 5 months geleden

Vanaf deze week dragen de medewerkers van SyntraPXL allemaal dezelfde sokken. Het gaat natuurlijk niet om gewone sokken, maar wel om een paar originele ‘muco socks’ ter ondersteuning van de vzw De Mucovereniging. De inspiratie voor deze ludieke actie komt vanuit een van de eigen medewerkers. Opleidingsverantwoordelijke Liesbeth Vangerven zette dit mooie initiatief in de spotlight en met de steun van SyntraPXL dragen al haar collega’s nu sokken voor het goede doel.

Muco-sokken

Op de campus in Pelt kent iedereen Liesbeth als een vrolijke collega die met veel enthousiasme en passie komt werken. Naast haar werk is ze fulltime mama van 2 prachtkinderen, Winne en Amber. Liesbeth vertelt openhartig over haar jongste dochter: “Amber werd 2,5 jaar geleden geboren met muco, een ongeneselijke taaislijmziekte. Elk jaar probeer ik de mensen rond mij warm te maken voor de mucoweek. Dit jaar worden er opnieuw leuke muco-sokken verkocht, de opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar muco. Dat onderzoek is van levensbelang, want op die manier kunnen kinderen zoals Amber uitkijken naar een betere toekomst.”

Sokken voor iedereen

Het verhaal van Liesbeth bleef niet onopgemerkt binnen de organisatie. Toen de HR-dienst hoorde over het initiatief, besloten ze om er een leuke actie van te maken. “Elk jaar steunen we enkele goede doelen, we kijken hiervoor altijd eerst intern naar lokale initiatieven. Natuurlijk kennen we het verhaal van Liesbeth en haar dochter Amber zeer goed binnen SyntraPXL. Het is daarom dat we dit jaar geïnvesteerd hebben in 150 paar sokken! Omdat het een verrassing moest blijven, hopen we vooral dat we de verschillende maten goed ingeschat hebben.” lacht Niko Mpoutakis, directeur operations & HR. Vanaf deze week lopen alle collega’s van Liesbeth dus rond in warme muco socks.

Het vzw-gevoel

Het is geen toeval dat de ene vzw de andere ondersteunt. Dat heeft onder andere te maken met een maatschappelijke verantwoordelijkheid die ze allemaal dragen. Niko legt uit waarom initiatieven zoals deze zo belangrijk zijn voor SyntraPXL: “Als vereniging zonder winstoogmerk zijn wij elke dag bezig met mensen. Iedereen die bij ons werkt, helpt mee aan de toekomst van duizenden cursisten die bij ons les volgen. Maar ook het gevoel van die medewerkers zelf vinden wij enorm belangrijk. Daarom steunen we elk jaar interne acties en goede doelen van onze medewerkers. Op die manier helpen we zowel een andere vzw als onze eigen mensen aan een betere toekomst.”

Ben je jaloers op deze coole sokken? Hier kan je zelf een paar kopen!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

hoeveel ga ik verdienen
Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?