Uitvaartassistent

€ 770.00 incl.
€ 636.36 excl. BTW

Uitvaartassistent

Bij een overlijden hebben mensen nood aan iemand die hun begeleidt in het regelen van de begrafenis. Deze opleiding brengt op een praktijkgerichte manier alle nodige kennis bij (zowel theorie als praktijk) voor het beroep van uitvaartondernemer niet enkel op beroepstechnisch maar ook op bedrijfseconomisch vlak.

€ 770.00 incl.
€ 636.36 excl. BTW

In detail

Bij het overlijden van een dierbare doen mensen beroep op een begrafenisonderneming of uitvaartcentrum voor het regelen van de begrafenis (of crematie) en de rouwplechtigheid. De nabestaanden hoeven zich zo niet met de praktische details bezig te houden en kunnen hun verlies in stilte verwerken.
Als uitvaartondernemer ben je meer dan alleen een organisatietalent. Je bent ook bemiddelaar, raadgever en vertrouwenspersoon van de nabestaanden. Je bent sereen en betrouwbaar en weet raad met het verdriet en de pijn van familieleden en vrienden.

Tijdens de eerste 2 jaren van deze opleiding maak je kennis met de verschillende diensten in de uitvaartsector en het functioneren in een begrafenisonderneming. Je krijgt tevens praktijklessen rond lijktooi en opbaring. De praktijklessen zullen extern doorgaan. Na het succesvol afronden van deze 2 jaren, kan je uitstromen als uitvaartassistent en ben je voldoende onderlegd om als werknemer aan de slag te gaan in een uitvaartonderneming. 
Bij voldoende interesse kan je je verder specialiseren als uitvaartondernemer. In de éénjarige opleiding zien we alles rond ondernemingsrecht, bedrijfsorganisatie en bijzondere wetgeving en stomen we je volledig klaar om als zelfstandig uitvaartondernemer aan de slag te gaan.

De opleiding is voor iedereen die als uitvaartassistent aan de slag wil.

Na het volgen van de opleiding uitvaartassistent kan je je verder specialiseren als begrafenisondernemer. Deze éénjarige opleiding wordt enkel ingericht bij voldoende interesse.

1ste jaar

Intake & Beroepsoriëntatie uitvaartassistent (20u)
Organisatie uitvaart (52u)
Lijkbezorging en documentenbeheer (24u)
Elementaire wetgeving in de uitvaartsector (36u)

2de jaar

Zorgmaatregelen voor de nabestaanden (20u)
Regie uitvaart (28u)
Lijktooi en opbaring (36u)
Bijzondere lijktooi en opbaring (20u)

 

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 628.10 excl. BTW
€ 760.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 8.26 excl. BTW
€ 10.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 636.36 excl. BTW
€ 770.00 incl.

Besparingen

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 509.09
  • KO** € 445.45

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Karel
Neuts

Daan
Franken

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.