SYNTRA Talent: Vastgoedmicrobe opgelopen in het ziekenhuis

Ga naar alle opleidingen
Ria Hens
vastgoedmakelaar

Van verpleegkundige naar vastgoedmakelaar, die forse carrièreswitch heeft Ria Hens (39) uit Genk dankzij de opleiding vastgoedmakelaar bij SYNTRA Limburg met succes voor elkaar gebracht. Daarnaast behaalde ze de Real Estate Award 2016 voor het beste eindwerk in Vlaanderen als bekroning erbovenop. De immobiliënmicrobe woedt zelfs zo hevig dat ze vol enthousiasme de specialisatie 'Vastgoedexpert’ is gestart.

Ga naar alle opleidingen

Met een partner en een schoonzus actief in immobiliën, was de vastgoedwereld voor Ria niet helemaal vreemd. Toch betekende de carrièreswitch een grote overstap. “Na 16 jaren als verpleegkundige in het Ziekenhuis Oost-Limburg was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. De immobiliënsector sprak me enorm aan als alternatief. De avondopleiding ‘vastgoedmakelaar’ bij SYNTRA Limburg vormde de ideale voorbereiding op een nieuwe uitdaging. De opleiding van drie jaren bestond uit theorie en praktijklessen. Het theoretische luik bevatte veel verschillende vormen van recht. Het praktische gedeelte was compleet op het werk van de vastgoedmakelaar toegespitst, zoals waardebepalingen uitvoeren. De opdracht voor het eindwerk was het opstarten van een kantoor met alles wat daarbij komt kijken plus een concrete case study in de vastgoedsector.”

Het eindwerk van Ria maakte zo’n grote indruk dat SYNTRA het indiende voor de wedstrijd voor de Real Estate Award 2016 in de categorie ‘vastgoedstudent van het jaar’. Een groot succes zo blijkt, want Ria kwam als laureaat voor heel Vlaanderen uit de bus. “Ik koos voor het uitwerken van een case met als titel ‘Bemiddeling bij verkoop van een appartement, onder het toepassingsgebied van de Wet Breyne, waarbij de bouwpromotor failliet gaat’. In de concrete case waren er ook al voorschotten op de appartementen betaald.”

Na de opleiding bij SYNTRA ging Ria onmiddellijk aan de slag bij Immo C2, het vastgoedkantoor van haar partner en schoonzus. Ria is zo gedreven en enthousiast dat ze zelfs al begon aan de vervolgopleiding ‘Vastgoedexpert’. Als expert beschik je over de kwalificaties om op te treden als deskundige voor verzekeringsmaatschappijen en bij procedures voor de rechtbank. Haar ervaring als verpleegkundige, waar ze geleerd heeft met allerlei soorten mensen om te gaan, helpt haar nu om vlot het vertrouwen van mensen te winnen.